Τοπικές Ειδήσεις

Απογοητευμένοι οι έμποροι της Μεσαιωνικής Πόλης από την φετινή κίνηση

Απογοητευμένοι είναι οι καταστηματάρχες και επιχειρηματίες της Μεσαιωνικής Πόλης από την εμπορική κίνηση. Δηλώνουν ότι οι επισκέπτες είναι χαμηλής εισοδηματικής στάθμης και ότι η μέση κατά κεφαλή δαπάνη είναι μικρότερη από κάθε άλλη χρονιά.
«Η αλήθεια είναι πώς οι τουριστικές αφίξεις σημειώνουν εντυπωσιακή αύξηση φέτος. Και η κίνηση στη Μεσαιωνική Πόλη είναι αυξημένη. Παρόλα αυτά, η ποιότητα των επισκεπτών δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος υπάρχει κάποια καλύτερη ροή. Όμως στα εμπορικά καταστήματα και κυρίως σε εκείνα που εμπορεύονται ακριβότερα είδη, η κίνηση παρουσιάζει υστέρηση. Πολλές εμπορικές επιχειρήσεις που ειδικεύονται σε είδη …πολυτελείας αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Τα οικονομικά αναμνηστικά, βραχιολάκια, μπιζού κλπ είναι τα είδη που έχουν περισσότερη ζήτηση. Η μέση δαπάνη για αγορές δεν υπερβαίνει τα 20 ευρώ κατ΄ άτομο», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών και Εμπόρων της Μαισαιωνικής Πόλης, Βασίλης Δοντάς και συμπλήρωσε ότι:
«Περιμένουμε να δούμε κάποια βελτίωση τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο που έχουμε ποιοτικότερο τουρισμό. Από εκεί κι έπειτα, το ταμείο θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Θα μπορούσε η φετινή τουριστική περίοδος να ήταν πολύ καλύτερη από αυτή του 2019, πριν την πανδημική κρίση. Παρόλα αυτά, οι επισκέπτες είναι πολύ συγκρατημένοι…».
Η κα Ρόζα Μαγιόγλου δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στην αγορά της Μεσαιωνικής Πόλης. Δηλώνει ότι η εμπορική κίνηση δεν είναι η αναμενόμενη. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Θα έλεγα ότι οι τουρίστες δεν έχουν μεγάλη οικονομική ευχέρεια. Παρατηρούμε ότι είναι πολύ διστακτικοί, περισσότερο απ’ ότι συνήθως. Παρόλο που υπάρχει αυξημένη ροή επισκεπτών στη Μεσαιωνική Πόλη, η εμπορική κίνηση δεν είναι η αναμενόμενη. Σε σύγκριση με πέρυσι, τα πράγματα είναι πιο υποτονικά».


Μεγαλύτερη προσπάθεια δηλώνει ο κ. Θέμης Ζαϊρης ότι χρειάζεται να καταβάλουν οι έμποροι για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του επισκέπτη, ο οποίος είναι πιο συγκρατημένος από κάθε άλλη φορά, αλλά και πιο ενημερωμένος.
«Κυκλοφορεί πολύς κόσμος στη Μεσαιωνική Πόλη. Λόγω της αυξημένης προσέλευσης, η εμπορική κίνηση είναι καλή. Παρόλα αυτά, θα έλεγα ότι οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος καρπώνονται το μεγαλύτερο κομμάτι της …πίτας σε σύγκριση με τα εμπορικά καταστήματα. Ο τουρίστας είναι πιο επιλεκτικός πλέον. Είναι ενημερωμένοι οι επισκέπτες, γνωρίζουν τις τιμές των προϊόντων, ειδικά αν πρόκειται για επώνυμα είδη. Παλαιότερα άνοιγαν το πορτοφόλι και μας έλεγαν να πάρουμε εμείς το ποσό για την κάθε αγορά. Χρειάζεται κοινώς περισσότερη προσπάθεια για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του επισκέπτη. Αν είσαι σωστός και τυπικός επιχειρηματίας, μπορείς να τα καταφέρεις. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για ένα καλό αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Ζαϊρης.
Τέλος ο κ. Μιχάλης Κουρμαδιάς, αναφέρει ότι οι τουρίστες μπαινοβγαίνουν από τα καταστήματα χωρίς να αγοράσουν το παραμικρό. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:
«Κόσμος κυκλοφορεί αρκετός στην Μεσαιωνική Πόλη. Η ποιότητα των επισκεπτών δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Από τη στιγμή που καθιερώθηκε το all inclusive οι τουρίστες βγαίνουν μετά βίας για μία βόλτα. Μπαινοβγαίνουν από τα καταστήματα χωρίς να πάρουν ούτε κάτι φθηνό. Η αυξημένη τουριστική κίνηση δεν έχει τον επιθυμητό αντίκτυπο στην αγορά».
Και ενώ οι έμποροι και καταστηματάρχες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να… επιβιώσουν, το παρεμπόριο στη Μεσαιωνική Πόλη είναι για μία ακόμη χρονιά ανεξέλεγκτο, το ίδιο και η επαιτεία. Σε κάθε σοκάκι υπάρχει ένας μικροπωλητής ενώ οι επαίτες έχουν τα …σταθερά τους πόστα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου