Αθλητικά

Απόλυτη επιτυχία στη 2η κολυμβητική συνάντηση της Καλύμνου!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 2η συνάντηση κολυμβητικών σωματείων Δωδεκανήσου, την οποία διοργάνωσε ο Πρωτέας Ναυταθλητικός Όμιλος Καλύμνου την Κυριακή 25 Αυγούστου στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Καλύμνου. Ο Πρωτέας έχει πλούσιο παρελθόν στη διοργάνωση αγώνων κολύμβησης, καθώς για πρώτη φορά στο νομό το 2019 διοργάνωσε κολυμβητική συνάντηση Δωδεκανησιακών σωματείων, ενώ το 2021 και το 2023 διοργάνωσε τους 1ους και τους 2ους επίσημους Πανδωδεκανησιακούς αγώνες κολύμβησης, υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, με την παρουσία κλιμακίου της.
Στους αγώνες της Κυριακής, οι οποίοι αποτελούν την τέταρτη συνάντηση η οποία τείνει να γίνει θεσμός, συμμετείχαν ο Πρωτέας Ναυταθλητικός Όμιλος ως διοργανωτής με 63 αθλητές, οι Πιγκουίνοι Ρόδου με 30 αθλητές, ο Ναυτικός Όμιλος Κω με 20 αθλητές, ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου με 7 αθλητές, ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος με 1 αθλητή, ο Ηλυσιακός με 1 αθλητή ενώ συμμετείχαν 4 αθλητές και αθλήτριες ως ανεξάρτητοι.
Οι αγώνες παρά τον μεγάλο αριθμό σειρών σε όλα τα κολυμβητικά στυλ, αφού συμμετείχαν αθλητές από 8 έως 20 ετών, είχαν ρυθμό και συνεχή ροή, ενώ η εορταστική ατμόσφαιρα χάρισε μοναδικό τόνο στη διοργάνωση. Όλοι οι σύλλογοι απόλαυσαν τη συμμετοχή τους και αθλητές και συνοδοί έφυγαν αργά το βράδυ για τα γειτονικά νησιά με τις καλύτερες εντυπώσεις. Σε ό,τι αφορά τη συγκομιδή των μεταλλίων τα αποτελέσματα έχουν αναλυτικά ως εξής:
•94 μετάλλια για τους Πιγκουίνους εκ των οποίων 59 Χρυσά, 25 Ασημένια και 10 Χάλκινα μετάλλια.
•118 μετάλλια για τον Πρωτέα Ναυταθλητικό Όμιλος Καλύμνου με 118 μετάλλια εκ των οποίων 39 Χρυσά 45 Ασημένια και 34 Χάλκινα.
•28 μετάλλια για τον Ναυτικό Όμιλο Κω εκ των οποίων 7 Χρυσά 12 Ασημένια και 9 Χάλκινα μετάλλια.
•8 μετάλλια για τον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου 4 Χρυσά, 3 Ασημένια και 1 Χάλκινο μετάλλιο.
•2 χρυσά μετάλλια για τον Ηλυσιακό
•3 μετάλλια για τον Πανελλήνιο Γυμναστικό σύλλογο εκ των οποίων 1 Ασημένιο και 2 Χάλκινα μετάλλια.
Ο Πρωτέας ΝΟ Καλύμνου ευχαριστεί το Δήμο Καλυμνίων για τη διάθεση του κολυμβητηρίου και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις στα αποδυτήρια και στις κερκίδες και ευχαριστεί ακόμα περισσότερο όλους τους γονείς – εθελοντές, οι οποίοι είναι παρόντες σε κάθε διοργάνωση και για άλλη μια φορά στήριξαν το σύλλογο για να ολοκληρωθεί με επιτυχία και αυτή η προσπάθεια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου