Τοπικές Ειδήσεις

Με 200 νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς ενισχύθηκαν τα γυμνάσια και τα λύκεια στη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά

Συνολικά 200 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων και 50 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής διορίστηκαν φέτος σε σχολεία (γυμνάσια και λύκεια) της Δωδεκανήσου. Με τους νέους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, μειώθηκαν και άλλο οι κενές οργανικές θέσεις και τα όποια κενά προκύψουν θα καλυφθούν από αναπληρωτές, η πρόσληψη των οποίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Υπολογίζεται ότι περίπου 150 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν σε σχολεία του νομού.
Η νέα σχολική χρονιά όπως σημείωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Κωνσταντίνος Έλληνας θα ξεκινήσει χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και χωρίς να χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα. Τα βιβλία βρίσκονται εδώ και μήνες στα σχολεία και θα τα παραλάβουν αμέσως μετά το πρώτο κουδούνι οι μαθητές, ενώ σε αρκετά σχολεία έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης.
«Έχουν πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα 208 προσλήψεις εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων και 50 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Οι όποιες ανάγκες προκύψουν έπειτα από τυχόν άδειες εγκυμοσύνης, μεταθέσεις κλπ. θα καλυφθούν από αναπληρωτές καθηγητές. Εκτιμούμε ότι θα χρειαστούμε γύρω στους 150. Η πρόσληψή τους θα γίνει μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει συνεπώς χωρίς κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και χωρίς να χαθούν οι διδακτικές ώρες. Τα βιβλία είναι όλα εδώ και θα διανεμηθούν άμεσα στους μαθητές», είπε ο κ. Έλληνας.
Σημειώνεται ότι συνολικά 10.496 μαθητές θα φοιτούν τη φετινή σχολική χρονιά στα γυμνάσια και στα λύκεια της Δωδεκανήσου. Ειδικότερα, οι μαθητές που θα φοιτούν στα γυμνάσια της Ρόδου ανέρχονται σε 4.307. Στα λύκεια του νησιού οι μαθητές ανέρχονται σε 1783 και στα ΕΠΑΛ σε 54.


Αναλυτικότερα ο αριθμός των μαθητών ανά νησί έχει ως εξής:
Σημειώνεται ότι ως επίσημη ημέρα της έναρξης μαθημάτων έχει θεσπιστεί η 11η Σεπτεμβρίου, η οποία για το 2024 πέφτει ημέρα Τετάρτη. Ο αγιασμός, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία όλης της χώρας την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024.
Σχετικά με τους καθηγητές και τους δασκάλους, η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσει λίγο νωρίτερα. Προκειμένου να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες προετοιμασίες, οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στα σχολεία τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.
Ξεκινά η λειτουργία του ψηφιακού σχολείου
Παράλληλα, από τον προσεχή Σεπτέμβριο ξεκινά και η λειτουργία του ψηφιακού σχολείου. Το Ψηφιακό Σχολείο – digitalschool.gov.gr αποτελεί μια ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη της σχολικής εκπαίδευσης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).
Προοδευτικά θα συμπεριλάβει εκπαιδευτικές υπηρεσίες για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, υπηρεσίες που συνδέονται με την επαγγελματική σταδιοδρομία όπως την επαγγελματική κατάρτιση, την πιστοποίηση προσόντων κ.λπ. αλλά και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό όπως βιβλία, εκδόσεις και περιοδικά σε ψηφιακή μορφή, ψηφιακά αποθετήρια εκπαιδευτικού υλικού κ.ά.
Στόχος είναι το Ψηφιακό Σχολείο να αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για ολόκληρη τη σχολική κοινότητα και να συμβάλει στην μεγιστοποίηση των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων για τους μαθητές μας, σε κάθε γωνιά της χώρας.
Η πιλοτική εφαρμογή του Ψηφιακού Σχολείου ξεκινά από τη φετινή χρονιά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου