Τοπικές Ειδήσεις

Ο συγκλονιστικός αγώνας ενός εργαζόμενου που καθηλώθηκε μετά από ατύχημα για να πάρει αναπηρική σύνταξη και επίδομα- Εκφράζει ευχαριστίες στο ΕΦΚΑ

Τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ εκφράζει με επιστολή του ο κ . Στέργιος Ασημίνας γιατί  μπόρεσε επιτέλους να λάβει τη σύνταξη αναπηρίας και το επίδομα που  δικαιούται . Η περιγραφή του συγκινεί γιατί δείχνει πόση μεγάλη αγωνία πέρασε για να έχει το αποτέλεσμα που έπρεπε. Τον βοήθησε όμως πολύ η Διευθύντρια του ΕΦΚΑ κ. Βαφειάδου ώστε να μην χάσει τις χρονικές προσθεσμίες και να υποβάλλει τα δικαιολογητικά του για να πάρει τη στήριξη που δικαιούται από το κράτος. Ελπίζει πάντα να πάψει να είναι καθηλωμένος. στο αναπηρικό αμαξίδιο μετά το ατύχημα που είχε.

Και μόνο ο επίλογος της επιστολής συγκλονίζει:

«Με την επιστολή μου αυτή που η σύνταξη της και η καθαρογραφή της γίνεται με τη βοήθεια της μητέρας μου Ακίνδυνης Σιαχάμη, θέλω να μεταφέρω όσο μπορεί αυτό να αποτυπωθεί σε ένα κομμάτι χαρτί την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους ανθρώπους που με στηρίζουν στον αγώνα μου, σε όσους υπηρετούν το Κράτος Δικαίου και Πρόνοιας και να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Διευθύντρια του ΕΦΚΑ κ. Βαφειάδου η οποία με βοήθησε τόσο πολύ ως άνθρωπος και ως στέλεχος της διοίκησης με τρόπο καθοριστικό και αυτή τη στιγμή χάρις τη πολύτιμη βοήθεια της νιώθω δυνατός για να συνεχίσω τον αγώνα μου». Αναλυτικά η επιστολή του:

Αξιότιμε κύριε Διοικητά

Με την επιστολή μου αυτή, θέλω εκ βαθέων καρδιάς να σας ευχαριστήσω για τις ευεργετικές ενέργειες σας προς το πρόσωπο μου που αποδεικνύουν έμπρακτα και περίτρανα ότι υπάρχει Κράτος Δικαίου και ασκείται αποτελεσματικά κοινωνική πολιτική με την οποία υποστηρίζονται αναξιοπαθούντες πολίτες που βρίσκονται σε σοβαρότατη ανάγκη όπως εγώ.

Ειδικότερα αντιμετώπισα την ακόλουθη δυσμενέστατη και δυσχερέστατη κατάσταση: Είμαι πολυτραυματίας και καθηλωμένος λόγω σοβαρότατου τροχαίου ατυχήματος που συνέβη στη Ρόδο στις 13.10.2022, στο 12ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ρόδου – Καμείρου, όταν επέβαινα στο όχημα μου μετακινούμενος προς την εργασία μου, με αποκλειστική υπαιτιότητα του Καμπέρη Νικολάου του Αποστόλου κατοίκου Ρόδου, Κορακόνερο, καταυλισμός Ρομά. Βρίσκομαι γενικά σε μια κατάσταση αδυναμίας εξυπηρέτησης του εαυτού μου και αδυναμίας ικανοποιητικής διαχείρισης των υποθέσεων μου.

Γεννήθηκα στις 05/07/1994 στη Ρόδο. Είμαι νέος, άγαμος και  ορφανός από πατέρα. Δεν διαθέτω εισοδήματα ή άλλους οικονομικούς πόρους.

Η ασφαλιστική μου ικανότητα έληξε στις 28/02/2024. Όλα γινόταν με πολύ μεγάλη δυσκολία για μένα. Δεν μπορούσα να νοσηλευτώ στο κέντρο αποκατάστασης που με υποστηρίζει διότι φαινόμουν ανασφάλιστος ενώ έως και σήμερα εξακολουθώ να έχω μεγάλη ανάγκη νοσηλείας και ιατρικής περίθαλψης λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης μου.

Απευθυνθήκαμε στον ΕΦΚΑ Ρόδου, στο Τμήμα Παροχών, ως αρμόδιο τμήμα για να δηλωθεί το τροχαίο ατύχημα μου ως εργατικό ατύχημα, όπως πράγματι είναι καθώς συνέβη κατά τη μετακίνηση προς την εργασία μου. Η ενημέρωση που λάβαμε από τους υπαλλήλους του Τμήματος αυτού, προφορικά ήταν αρνητική με την αιτιολογία ότι παρήλθε ο προβλεπόμενος χρόνος.
Αρχικά, μετά από σχετική ενημέρωση που λάβαμε από την κοινωνιολόγο του Κέντρου Αποκατάστασης, υποβάλλαμε Αίτηση παροχής παραπληγικού επιδόματος ούτως ώστε να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις απαιτούμενες δαπάνες διαβίωσης μου

Μετά από χρονικό διάστημα 30 περίπου ημερών εκδόθηκε απορριπτική Απόφαση Διευθυντού με το αιτιολογικό ότι δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις ημερών εργασίας που  προβλέπει η νομοθεσία.

Στη συνέχεια, εστιάσαμε τις προσπάθειες μας στο να γίνει δεκτή η δήλωση του ατυχήματός έστω και εκπρόθεσμα, αν και στη πραγματικότητα λόγω του βαρύτατου τραυματισμού μου δεν ήταν δυνατόν η δήλωση να γίνει νωρίτερα.

Μετά από θερμότατη παράκληση δική μου και προσώπων του οικογενειακού και φιλικού μου περιβάλλοντος καθώς είμαι ανήμπορος, για να εξεταστεί το θέμα μου, να ελπίζω σε θεραπεία για να μην μείνω καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο ως το τέλος της ζωής μου, κυρίως όμως κατόπιν επίμονων προσπαθειών, συμπληρώθηκαν από πλευράς μου  κάποια έντυπα με το αίτημα μου.

Η διαδικασία αυτή ως γνωστόν είναι χρονοβόρα και απαιτεί συνεχείς ενέργειες. Μέσω του κ. προέδρου της ΓΣΕΕ απευθυνθήκαμε στον κ. Πρόεδρο ομοσπονδίας Καζίνο, κ. Διαμαντή προκειμένου να παρέμβει αρμοδίως λόγω του κλάδου της εργασίας μου προς επίτευξη λύσης απευθυνόμενος στο Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Βαρβέρη με αίτημα την επέκταση της ασφαλιστικής μου ικανότητας, όπως και έγινε. Παράλληλα προετοιμάστηκα για την διαδικασία υποβολής δήλωσης εργατικού ατυχήματος έστω και εκπρόθεσμα για το λόγο που προανέφερα.

Όπως στη συνέχεια διαπιστώθηκε, μόνο κατόπιν της ανωτέρω ενέργειας έλαβε γνώση για το θέμα μου η Διευθύντρια του ΕΦΚΑ Ρόδου κα. Βαφειάδου και μας ενημέρωσε προφορικά ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις σχετικές νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις νομίμως έχω δικαίωμα εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης ατυχήματος, διότι νοσηλευόμουν με σοβαρότατο τραυματισμό και συνεπώς οι προθεσμίες δεν είχαν εκπνεύσει, κάτι για το οποίο δεν είχα ενημερωθεί από τους υπαλλήλους του  τμήματος παροχών όπως ανέφερα παραπάνω.

Βέβαια η ενημέρωση ήταν προφορική και παρά το άγχος και τη στεναχώρια που βίωσα αποφάσισα με τη στήριξη του οικογενειακού και φιλικού μου περιβάλλοντος να αναζητήσω την νόμιμη οδό υποβολής του αιτήματος μου. Εύχομαι αληθινά όλοι όσοι με βοήθησαν να είναι ευλογημένοι διότι στηρίζουν έναν νέο άνθρωπο που σήμερα είναι ανάπηρος να προσπαθήσει να υπερνικήσει την αναπηρία του.

Αποτελεί αυθόρμητη ηθική μου υποχρέωση να αναφέρω ιδιαιτέρως την κα. Βαφειάδου, Διευθύντρια του ΕΦΚΑ Ρόδου, η οποία στο πλαίσιο των καθηκόντων της αλλά παράλληλα ανθρώπινα σκύβοντας το πρόβλημα του συνανθρώπου της που υποφέρει, αμέσως μόλις έλαβε γνώση έπραξε άμεσα το καλύτερο δυνατόν και επέλυσε τάχιστα τον γόρδιο δεσμό. Επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υπόθεσή μου, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης μου, ξεκίνησε η ίδια την επικοινωνία με τον εργοδότη μου για την προσκόμιση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών και εγγράφων απαλλάσσοντας με τον τρόπο αυτό, την οικογένεια και το περιβάλλον μου από την ταλαιπωρία της αναζήτησης στοιχείων και των συνεχών επισκέψεων στον ΕΦΚΑ Ρόδου. Μας λύτρωσε εκτός από τη ταλαιπωρία, από το άγχος και τη στεναχώρια που βιώσαμε εξαιτίας της αρχικής αρνητικής πορείας που φάνηκε να έχει το αίτημα μου από εσφαλμένη ενημέρωση από τους υπαλλήλους του  Τμήματος Παροχών.

Σήμερα διαθέτω πλέον ασφαλιστική ικανότητα και λαμβάνω νόμιμα τη σύνταξη αναπηρίας και το παραπληγικό επίδομα που δικαιούμαι.

Με την επιστολή μου αυτή που η σύνταξη της και η καθαρογραφή της γίνεται με τη βοήθεια της μητέρας μου Ακίνδυνης Σιαχάμη, θέλω να μεταφέρω όσο μπορεί αυτό να αποτυπωθεί σε ένα κομμάτι χαρτί την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους ανθρώπους που με στηρίζουν στον αγώνα μου, σε όσους υπηρετούν το Κράτος Δικαίου και Πρόνοιας και να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Διευθύντρια του ΕΦΚΑ κ. Βαφειάδου η οποία με βοήθησε τόσο πολύ ως άνθρωπος και ως στέλεχος της διοίκησης με τρόπο καθοριστικό και αυτή τη στιγμή χάρις τη πολύτιμη βοήθεια της νιώθω δυνατός για να συνεχίσω τον αγώνα μου.

Σας ευχαριστώ πολύ και σας ευγνωμονώ.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΑΣΗΜΙΝΑΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ    01.09.2024 10:16

    Ευτυχώς που υπάρχουν στελέχη στην Διοίκηση που τιμούν τον τίτλο του “δημοσίου λειτουργού” και δείχνουν ενσυναίσθηση για τους συμπολίτες με προβλήματα υγείας.

Σχολιασμός άρθρου