Αθλητικά

“Ελπίζουμε ότι ο Δήμος Ρόδου θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση της σχετικής άδειας στο ποδηλατοδρόμιο”!

Η Ε.Ο.Π. χαρακτηρίζει υπεύθυνο το Δήμο Ρόδου για το γεγονός ότι το ποδηλατοδρόμιο δεν έχει αδειοδότηση. Η ανακοίνωση της, που εστάλη στην Τοπική Επιτροπή αναφέρει τα εξής. “Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.), ως ο μοναδικός υπεύθυνος φορέας για τη διεξαγωγή του αθλήματος της ποδηλασίας στην Ελλάδα, ακολουθώντας πιστά τους κανονισμούς του αθλήματος και πάντα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νομοθεσίας, υποχρεούται να τηρεί το άρθρο 56Δ του αθλητικού Νόμου 2725/1999, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Νόμο 5025/2023. Ο συγκεκριμένος νόμος ορίζει ρητά ότι καμία αθλητική συνάντηση δεν μπορεί να διεξαχθεί χωρίς την εξασφάλιση άδειας διεξαγωγής από
τον χρήστη της αθλητικής εγκατάστασης.
Η ανάκληση της άδειας των αγώνων που είχε προκηρύξει το ποδηλατικό τμήμα του Γ.Σ. Διαγόρας στο πρόσφατο παρελθόν, οφείλεται αποκλειστικά στην έλλειψη της απαραίτητης άδειας διεξαγωγής ποδηλατικών αγώνων για το Ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου. Μετά την εφαρμογή του Νόμου 5025/2023 και το αιφνίδιο κλείσιμο του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου της Αθήνας, του μοναδικού στην Ελλάδα αγωνιστικού χώρου ποδηλασίας πίστας διεθνών προδιαγραφών, η Ε.Ο.Π. προχώρησε άμεσα στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για την απρόσκοπτη λειτουργία του αθλήματος. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε να γνωστοποιηθούν οι δυνατότητες έκδοσης άδειας αγωνιστικής εγκατάστασης για το Ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου, καθώς και να οριστούν τα ελάχιστα απαιτούμενα μέτρα για τη συμμόρφωση του ποδηλατοδρομίου με τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου και ασφαλούς αγωνιστικού χώρου.
Ωστόσο, μέχρι και σήμερα, αρκετούς μήνες μετά, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος ως προς την έκδοση της απαιτούμενης άδειας για τη διεξαγωγή ποδηλατικών αγώνων στο ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου. Σεβόμενη την αθλητική νομοθεσία, η Ε.Ο.Π. δεν έχει τη δυνατότητα να εκδώσει άδεια τέλεσης αγώνων για τον συγκεκριμένο χώρο, μέχρι να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις και αδειοδοτήσεις. Η απόφαση αυτή της Ομοσπονδίας μας έχει στόχο την ασφάλεια των διοργανώσεων και δεν επηρεάζει τη χρήση του ποδηλατοδρομίου για προπονήσεις και προετοιμασία από τοπικά ή άλλα σωματεία, εφόσον τηρούνται οι κανονισμοί του αθλήματος (όπως η χρήση ποδηλατικού κράνους κ.λπ.) και οι λοιπές προϋποθέσεις που ορίζει ο ιδιοκτήτης του χώρου, δηλαδή ο Δήμος Ρόδου. Ελπίζουμε ότι ο Δήμος Ρόδου θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση της σχετικής άδειας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια, κυρίως σε επίπεδο τεχνικών γνώσεων, που θα μπορούσε να βελτιώσει την ασφάλεια της εγκατάστασης και την τέλεση ποδηλατικών αγώνων”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου