Τοπικές Ειδήσεις

Αυξημένες κατά 15% οι τουριστικές αφίξεις τον Αύγουστο

• Σήμερα η γενική συνέλευση του ΠΡΟΤΟΥΡ

Δυναμικά συνεχίζεται η τουριστική σεζόν στη Ρόδο. Τον Αύγουστο υπολογίζεται ότι οι τουριστικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 15% τουλάχιστον, ενώ οι πληρότητες των ξενοδοχείων τον Σεπτέμβριο παραμένουν υψηλές.
Όπως προκύπτει από επίσημα στατιστικά στοιχεία, τον Αύγουστο του 2023 η Ρόδος δέχθηκε περίπου 480.000 επισκέπτες, αριθμός μειωμένος κατά 6,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, γεγονός το οποίο οφειλόταν στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν πέρυσι το νησί και είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή των αφίξεων μέχρι και το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου.
Τη φετινή σεζόν, όλα κυλούν ομαλά και οι τουριστικές ροές παρουσιάζουν συνεχόμενη αύξηση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Ρόδος δέχθηκε τουλάχιστον 550.000 αλλοδαπούς επισκέπτες τον περασμένο μήνα. Την ίδια στιγμή, ο προορισμός έχει μπροστά του μία πολύ καλή χαμηλή, φθινοπωρινή σεζόν, όπως επισημαίνουν τουριστικοί παράγοντες του νησιού. Εκτός από τον Σεπτέμβριο, και ο Οκτώβριος φαίνεται να έχει ασυνήθιστα υψηλές πληρότητες, ενώ η αυλαία της τουριστικής περιόδου θα πέσει επισήμως στις 15 Νοεμβρίου.
Η τουριστική σεζόν αναμένεται να κλείσει με αύξηση αφίξεων κατά 13-14%, ποσοστό που θα φέρει τη Ρόδο για μία ακόμη φορά στην κορυφή της γενικής κατάταξης των ελληνικών προορισμών όσον αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό. Το 2023 η Ρόδος δέχθηκε περίπου 2,7 εκατ. επισκέπτες και εκτιμάται ότι θα σπάσει φέτος το φράγμα των τριών εκατομμυρίων αφίξεων!
Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι θα συνεχιστεί για δεύτερη χρονιά ειδικό χειμερινό πρόγραμμα με αφίξεις από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μέχρι τον Δεκέμβριο.

Γενική Συνέλευση ΠΡΟΤΟΥΡ
Στο μεταξύ, σήμερα Τρίτη συνεδριάζει η γενική συνέλευση του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού-ΠΡΟΤΟΥΡ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα μονοπωλήσει τη συνεδρίαση το νέο καταστατικό του οργανισμού που θα παρουσιαστεί επισήμως σε όλα τα μέλη της γενικής συνέλευσης, προκειμένου στη συνέχεια να ψηφιστεί και να εγκριθεί.
Σημειώνεται ότι το νέο, διευρυμένο καταστατικό συντάχθηκε έπειτα από διαβούλευση με τους συναρμόδιους φορείς. Η διεύρυνση του καταστατικού, όπως αναφέρουν στελέχη του ΠΡΟΤΟΥΡ, αποτέλεσε προτεραιότητα του ίδιου του δημάρχου Αλέξανδρου Κολιάδη ακόμη από την εποχή που ήταν πρόεδρος του οργανισμού κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Το διευρυμένο καταστατικό πρόκειται να χαρίσει μεγαλύτερη ευελιξία στον οργανισμό έτσι ώστε να προσαρμόζεται στις τρέχουσες συνθήκες και ανάγκες. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, προβλέπεται να ενταχθούν στη γενική συνέλευση το Σωματείο Εστιατόρων, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, το Καζίνο, η Νέα Μαρίνα και άλλοι φορείς. Στόχος το ευρύ σχήμα να αποτελείται από φορείς που έχουν άμεση συμμετοχή στην τουριστική δραστηριότητα.
Υπενθυμίζεται ότι από τον ΠΡΟΤΟΥΡ είχαν αποχωρήσει πριν από το 2019 ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και ο φορέας είχε αποκλειστικά τη στήριξη του δήμου Ρόδου και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου που στεγάζει δωρεάν τον Οργανισμό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου