Τοπικές Ειδήσεις

Νικόλαος Παυλακίδης: «Δεν μπορούμε να κάνουμε «εκπτώσεις» στην ασφάλεια των πολιτών μας»

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες των συμπατριωτών μου για την έλλειψη επαρκούς αστυνομικής δύναμης στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Λινδίων, θα ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό και την ανησυχία μου για την υποστελέχωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ που  πλήττει σοβαρά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Στη Δημοτική Ενότητα Λινδίων,  οι ελλείψεις αυτές οδηγούν σε αδυναμία διαχείρισης περιστατικών όπως κλοπές, βία και ρύθμιση της κυκλοφορίας, γεγονός που επιδεινώνεται και από την αυξημένη ροή των μεταναστών .

Η κατάσταση καθίσταται ακόμη πιο κρίσιμη όταν οι λίγοι διαθέσιμοι αστυνομικοί αναγκάζονται να μετακινηθούν στην πόλη της Ρόδου για μεταγωγή κρατουμένων, αφήνοντας τη δική μας περιοχή εκτεθειμένη στα περιστατικά που προκύπτουν.

Σημαντικό ρόλο στην υποστελέχωση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή μας έπαιξε και η αναστολή λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού στην Λίνδο, παρά τις αντιρρήσεις των Τοπικών Αρχών. Με την ευκαιρία θα ήθελα να επισημάνω ότι το Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία της περιοχής.

Εκτιμώ ότι είναι απαραίτητο η Πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να αναγνωρίσουν την τεράστια αύξηση του αριθμού των επισκεπτών αλλά και του μόνιμου πληθυσμού κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και να συμβάλλουν  άμεσα και αποτελεσματικά στην ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με επιπλέον προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε «εκπτώσεις» στην ασφάλεια των πολιτών μας, διότι η ασφάλεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Ζητούμε από την Πολιτεία άμεσες ενέργειες για να εξασφαλίσουμε τις υπηρεσίες και την ασφάλεια που δικαιούμαστε. Είναι οξύμωρο να διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι για φορολογικούς και ασφαλιστικούς λόγους, ενώ οι βασικές υπηρεσίες που διασφαλίζουν την καθημερινότητα των πολιτών μας να υποβαθμίζονται λόγω έλλειψης προσωπικού σε πολλές κρατικές δομές και κυρίως όσον αφορά στις υπηρεσίες της Προστασίας του Πολίτη.

 

                                        Ο Αντιδήμαρχος ΔΕ ΛΙΝΔΙΩΝ

                                            Νικόλαος Γ. Παυλακίδης

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου