Ειδήσεις

Συνάντηση ΣΕΤΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών – στο επίκεντρο η ανταποδοτικότητα των τελών και οι DMOs

Η ανταποδοτικότητα των τελών και οι Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμού (DMOs) βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας, που είχε το Προεδρείο του ΣΕΤΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.

Ειδικότερα. στη συζήτηση αναπτύχθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα θέματα:

-Η θετική πορεία του τουρισμού και η συμβολή του στην τοπική ανάπτυξη.

-Η ανάγκη στήριξης των υποδομών και των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη λειτουργία και διαχείριση τουριστικών προορισμών.

-Η διαχρονική θέση του ΣΕΤΕ αναφορικά με τέλη και επιβαρύνσεις που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος, και η αναγκαιότητα ανταποδοτικότητας των εσόδων που προκύπτουν από αυτά στους προορισμούς από τους οποίους εισπράττονται.

-Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προτεινόμενη αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων, τονίζοντας την αντίθεση του ΣΕΤΕ σε οποιαδήποτε επιπλέον επιβάρυνση των επιχειρήσεων και επισκεπτών, καθώς και την ευθύνη και το ρόλο κεντρικής διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ορθολογική αξιοποίηση των πόρων που προκύπτουν από τις υφιστάμενες επιβαρύνεις

-Οι Ολοκληρωμένοι Οργανισμοί Τουριστικής Διαχείρισης (DMOs) σε Δήμους και Περιφέρειες μπορούν υπό προϋποθέσεις να λειτουργήσουν υπέρ της εύρυθμης και ορθολογικής λειτουργίας τουριστικών προορισμών, ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής και πάντα με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.

Πηγή: tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου