Ειδήσεις

Σύσκεψη για τα απόβλητα των ελαιοτριβείων

Η διαχείριση των αποβλήτων από τη λειτουργία των ελαιοτριβείων του νησιού μας θα είναι το αντικείμενο της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του αντιπεριφεριάρχη πρωτογενούς τομέα κ. Φιλήμωνα Ζαννετίδη. Κλήθηκαν να λάβουν μέρος όλοι οι ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων του νησιού και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Στόχος της συνάντησης είναι η τήρηση των κανόνων περιβαλλοντικής διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιοτριβείων.
«Γνωρίζουμε πως η παραγωγή ελαιολάδου θα παρουσιάσει αύξηση φέτος . Στόχος μας είναι να την προστατεύσουμε. Θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις των ιδιοκτητών ελαιοτριβείων και να προχωρήσουμε στις δράσεις που πρέπει », δήλωσε ο κ. Φ. Ζαννετίδης.
Σημειώνεται πως το τρέχον έτος έχουν πραγματοποιηθεί δύο συσκέψεις για το συγκεκριμένο θέμα. Και στις δυο συναντήσεις κατατέθηκαν προτάσεις για τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων που θα πρέπει να υλοποιηθούν τώρα για να μην προκληθούν προβλήματα στο περιβάλλον.
«Συζητήσαμε ήδη το θέμα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και ενημερωθήκαμε για τις συσκέψεις που έχουν γίνει. Κρίναμε πως το καλύτερο θα είναι να ακούσουμε και τους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων πριν δρομολογήσουμε τις αποφάσεις που πρέπει», εξήγησε ο κ. Φ Ζαννετίδης. Ο αντιπεριφερειάρχης θα έχει μέσα στις επόμενες ημέρες συναντήσεις και με εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών της Ρόδου.
«Θα ξεκινήσουμε επισκέψεις στις δημοτικές ενότητες όπου λειτουργούν αγροτικοί συνεταιρισμοί. Θα ακούσουμε τα προβλήματα και θα δρομολογήσουμε δράσεις για την αντιμετώπιση τους», δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης και συμπλήρωσε πως σε λίγες ημέρες θα έχει συνάντηση και με τον αντιδήμαρχο πρωτογενούς τομέα και ανάπτυξης κ. Γιώργο Πόκκια.
Θέμα χρόνου όμως είναι και η έναρξη των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. «Μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στο ΦΕΚ η Οικονομική επιτροπή θα ξεκινήσει τη λειτουργία της. Θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες και η πρώτη συνεδρίασή της. Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ασχολούνται τώρα με τη σύνταξη του προϋπολογισμού για το έτος 2015», δήλωσε ο κ. Φιλήμωνας Ζαννετίδης.
Ο κ. Φ. Ζαννετίδης αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή παραγωγών Σούμας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου