Τοπικές Ειδήσεις

Με άνοδο 10% η επιβατική κίνηση στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ρόδου

• 15.000 άτομα μετακινούνται ημερησίως σε όλες τις γραμμές με τα 42 λειτουργικά λεωφορεία που διαθέτει ο συγκοινωνιακός φορέας στο νησί, δηλώνει στη «δ» ο πρόεδρός του Αντώνης Μπέρδης • 400 δρομολόγια καθημερινά μόνο στην ανατολική πλευρά του νησιού • Μικρή μείωση καταγράφεται μόνο από και προς τη Νότια Ρόδο

Ιδιαίτερα ικανοποιητική εξελίσσεται η επιβατική κίνηση τη φετινή τουριστική σεζόν στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ρόδου, αφού όπως δηλώνει στη «δ» ο πρόεδρος του συγκοινωνιακού φορέα, Αντώνης Μπέρδης, καταγράφεται αύξηση με διψήφιο νούμερο, της τάξεως του 10-11% από την έναρξη της τουριστικής περιόδου μέχρι σήμερα, σε σχέση με την περσινή χρονιά του 2023.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μπέρδης, το περσινό καλοκαίρι υπήρξε «καθίζηση» μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έκαιγαν επί 11 ημέρες στο νησί, ενώ φέτος υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, καθότι η κίνηση έχει σταθερά ανοδική πορεία όλους τους μήνες, η οποία συνεχίζεται και μέσα στον Σεπτέμβριο με πολύ υψηλές πληρότητες, με θετικά μηνύματα και ως εκ τούτου αύξηση των εισπράξεων.
Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ τόνισε ότι η μόνη περιοχή που παρατηρείται μία μικρή μείωση της επιβατικής κίνησης στα δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, σε σχέση με το υπόλοιπο νησί, είναι η Νότια Ρόδος, αποδίδοντάς το σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, στο γεγονός ότι υπάρχει υπερπληθώρα μετακινήσεων των επισκεπτών που διαμένουν στα πολυτελή ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής από τα mini bus.
Ο κ. Μπέρδης ανέφερε ότι το ΚΤΕΛ Ρόδου διαθέτει 42 λειτουργικά λεωφορεία με διπλές βάρδιες και ημερησίως μετακινούνται με αυτά από 12.000 έως 15.000 επιβάτες, ενώ κάποιες ημέρες ο αριθμός εκτινάσσεται σε ακόμη μεγαλύτερα μεγέθη!!! «Όλες οι γραμμές του ΚΤΕΛ στο νησί της Ρόδου έχουν αυξημένη κίνηση, πλην της μικρής μείωσης που προανέφερα ότι παρατηρείται στη Νότια Ρόδο. Δεν μπορώ να πω ότι η κίνηση για παράδειγμα είναι πιο αυξημένη σε κάποιο δρομολόγιο, αφού υπάρχει αυξημένη ζήτηση σε όλα ανεξαρτήτως. Μόνο προς την ανατολική πλευρά του νησιού εκτελούνται καθημερινά 400 δρομολόγια», υπογραμμίζει σχετικά.
Και προσθέτει: «Είναι μία πολύ καλή χρονιά. Φέτος για πρώτη φορά είχαμε και το Φαληράκι στη γραμμή μόνιμα, χωρίς τον ΡΟΔΑ. Γενικότερα οι πελάτες μένουν ικανοποιημένοι από τη συχνότητα των δρομολογίων και από την εξυπηρέτηση που τους παρέχεται. Επίσης και τα ξενοδοχεία του νησιού από ό,τι πληροφορούμαστε, λαμβάνουν πολύ ικανοποιητικά σχόλια για τον ίδιο λόγο ως προς τα δρομολόγια κ.λπ. του ΚΤΕΛ. Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο είχαμε την ίδια απόδοση, με την αύξηση να κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα από 10-11% πάνω», επισημαίνει μεταξύ άλλων.
Πολλοί άλλωστε είναι και οι κάτοικοι του νησιού – πέραν από τους επισκέπτες ή των εκδρομέων- που επιλέγουν για τη μετακίνησή τους τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ για να πάνε προς τα χωριά τους, είτε προς την εργασία τους σε καθημερινή βάση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου