Τοπικές Ειδήσεις

Προληπτικές Υγειονομικές Εξετάσεις χωρίς όρια ηλικίας κάθε χρόνο ζητούν οι στρατιωτικοί

Καθιέρωση Ετήσιων Προληπτικών Υγειονομικών  Εξετάσεων για όλους τους υπηρετούντες στο στρατό χωρίς όριο ηλικίας ζητά με επιστολή προς τον Αρχηγό του Στρατού  και επίσης τους συναρμόδιους φορείς η  Ένωση Στρατιωτικών Ξάνθης εκπροσωπώντας προφανώς και όλες τις υπόλοιπες ενώσεις στη χώρα. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ.

Με το (δ) σχετικό, τροποποιείται το (α) όμοιο, το οποίο αφορά στα μέτρα προληπτικής ιατρικής στον Στρατό Ξηράς, συμπεριλαμβανομένης της Προληπτικής Υγειονομικής Εξέτασης (ΠΥΕ) των στελεχών.

Από τη μελέτη της εν λόγω τροποποιημένης διαταγής, προκύπτει ότι ο χρόνος που μεσολαβεί από εξέταση σε εξέταση επεκτάθηκε από τα δύο (2) στα τρία (3) χρόνια, για τα στελέχη που δεν έχουν συμπληρώσει τα τριάντα πέντε (35) έτη της ηλικίας τους και από τον έναν (1) χρόνο στα δύο (2) χρόνια, για εκείνα τα στελέχη που βρίσκονται μεταξύ των ηλικιών τριάντα πέντε (35) έως σαράντα πέντε (45)! Η ετήσια ΠΥΕ παραμένει μόνο για τα άνω των σαράντα πέντε (45) ετών στελέχη!

Η ως άνω αλλαγή, εκτιμούμε ότι δεν ωφελεί τους στρατιωτικούς και πραγματοποιείται εξαιτίας της διαρκούς υποστελέχωσης και υποβάθμισης των στρατιωτικών μας νοσοκομείων, τα οποία δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις μέχρι σήμερα ΠΥΕ (ανά διετία και έτος). Η Ένωσή μας, με πλήθος εγγράφων, [ενδεικτικά τα (β) και (γ) σχετικά], ζήτησε τη βελτίωση, τόσο σε ποσοτικό, όσο και σε ποιοτικό επίπεδο, των προληπτικών υγειονομικών εξετάσεων (ΠΥΕ) των στρατιωτικών, με έμφαση σε αυτές που αφορούν στην υγεία της καρδιάς. Παράλληλα και διαχρονικά (πλέον) η Ένωσή μας, αλλά και όλοι εν γένει οι στρατιωτικοί της Ξάνθης, ζητάμε την πλήρη στελέχωση και αναβάθμιση, όχι μόνο του 212 ΚΙΧΝΕ (Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου), αλλά του συνόλου των στρατιωτικών υγειονομικών Μονάδων και δομών, καθόσον, ως αποδεικνύεται, σε πολλές των περιπτώσεων, οι ελλείψεις και η υποβάθμιση δεν επιτρέπουν καν την ολοκλήρωση μιας απλής ΠΥΕ.

Αναφορικά με το είδος των ιατρικών εξετάσεων, επιτρέψτε μας να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για τις καρδιολογικές εξετάσεις, καθώς προβλέπουν ένα και μόνο διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς στην ηλικία των τριάντα πέντε (35) ετών!

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για την επανεκτίμηση των εν λόγω αλλαγών και καθιέρωση ετήσιας ΠΥΕ για το σύνολο των στελεχών, ανεξαρτήτου ηλικίας, καθώς και για την εκτενέστερη και συχνότερη παρακολούθηση της καρδιακής τους λειτουργίας.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε διευκρίνησης και πληροφορίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου