Τοπικές Ειδήσεις

Το Βακούφ Κω θα αγοράσει σπίτι στην Αθήνα για τη φιλοξενία ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που μεταβαίνουν για λόγους υγείας

• Προκήρυξη για τη χορήγηση δύο υποτροφιών από τα έσοδα του «Οργανισμού Διαχείρισης Κτημάτων Βακούφ Κω», για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, σε φοιτητές από την Κω

Με τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή συναντήθηκαν η πρόεδρος του Βακούφ Κω Ελβάν Κοτζαογλάν, ο ταμίας Ιμπραήμ Χατζησουλεϊμάν καθώς και το μέλος του δ.σ. Αλή Κάβαξη, στην Αθήνα, για διάφορα ζητήματα. Όπως δήλωσε στην «δ» η κα Κοτζαογλάν, η συζήτηση την περασμένη Πέμπτη 5/9 με τον γ.γ. στο γραφείο του, διεξήχθη σε άκρως παραγωγικό κι εποικοδομητικό κλίμα.
«Συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν στον Οργανισμό Διαχείρισης Κτημάτων Βακούφ Κω, όπως η επανέναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Τεμένους «Ντεφτερντάρ» και της Κρήνης της κάθαρσης στην πλατεία Ελευθερίας, η εύρεση τρόπου χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του τεμένους «Αττίκ», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος τέλεσης πολιτιστικών εκδηλώσεων και πολιτικών γάμων των μουσουλμάνων, καθώς και η προκήρυξη για τη χορήγηση δύο υποτροφιών από τα έσοδα του «Οργανισμού Διαχείρισης Κτημάτων Βακούφ Κω», για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, σε αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο πρώτο (1ο) εξάμηνο σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025, σε δημόσια ΑΕΙ της ημεδαπής και ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με κοινωνικά/οικονομικά κριτήρια», δήλωσε σχετικά.
Επιπλέον η πρόεδρος του Βακούφ Κω, ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα, ότι ο Οργανισμός βρίσκεται σε αναζήτηση ενός διαμερίσματος στην Αθήνα, το οποίο θα παραχωρείται σε συμπολίτες μας από το νησί που θα μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα για λόγους υγείας ή συνοδών τους και θα πρέπει να μείνουν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Μάλιστα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Βακούφ Κω εξέτασαν κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα και το θέμα της αναζήτησης αγοράς στέγης στο κέντρο της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα ενός διαμερίσματος που θα εξυπηρετεί μόνο κοινωνικούς/ φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όπως εξηγεί η πρόεδρος στη «δ», στόχος είναι η αγορά μίας οικίας, ώστε να φιλοξενούνται κατά τη μετάβασή τους στην Αθήνα οι ασθενείς ή οι συνοδοί τους που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομειακά ιδρύματα της πρωτεύουσας για μεγάλο χρονικό διάστημα, με συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια και πολύ χαμηλά εισοδήματα. Αυτό γίνεται για να εξυπηρετηθούν οι ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού σε μια κίνηση βοήθειας από την πλευρά του Βακούφ μιας και οι ανάγκες το απαιτούν για μερίδα συμπολιτών μας που δεν τα βγάζουν πέρα και αντιμετωπίζουν οικονομική δυσκολία ακόμη και στην καθημερινότητά τους. Αυτό θα είναι για τις οικογένειες αυτές μια μεγάλη οικονομική «ανάσα».
Ήδη η αντιπροσωπεία του Βακούφ που βρέθηκε προ ημερών στην Αθήνα επισκέφθηκε ένα μεσιτικό γραφείο και βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για ένα σπίτι περίπου 60 τ.μ. που πωλείται στην περιοχή της Κυψέλης και οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό σημείο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου