Τοπικές Ειδήσεις

400 χιλ. ευρώ για επισκευή και συντήρηση του Λιμεναρχείου Καρπάθου

Την ένταξη του έργου με Τίτλο «Επισκευή – Συντήρηση του κτηρίου του Λιμεναρχείου Καρπάθου στο Τομεακό Πολιτικής–Υποπρόγραμμα Α: «Ενίσχυση της Ασφάλειας και της Προστασίας στο Θαλάσσιο Χώρο (Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Ανάπτυξη», στον Άξονα Προτεραιότητας 2.11 «Πράσινες πόλεις (κτηριακές υποδομές κ.λπ.) της Ναυτιλίας, της Εθνικής Λιμενικής Στρατηγικής και της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων, Αρχηγείο που εμπίπτει στον Αναπτυξιακό Στόχο 2 «Πράσινη Πράσινες πόλεις (κτηριακές υποδομές κλπ)», αποφάσισε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι κύριος κατά χρήση του κτηρίου στέγασης Λ/Χ Καρπάθου. Το κτήριο βρίσκεται κοντά στον λιμένα της Καρπάθου και είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο σύμφωνα με το ΦΕΚ 770 Β΄/2002. Για την εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών στέγασης, με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας του κτηρίου και κατ’ επέκταση τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους συναλλασσόμενους, κρίνεται απαραίτητη η υλοποίηση εργασιών επισκευής του κτηρίου.
Για το λόγο αυτό προηγήθηκε η πράξη “Προπαρασκευαστικές ενέργειες για τον έλεγχο της στατικής επάρκειας του ΛΧ Καρπάθου». Κατόπιν ολοκλήρωσης της ανάθεσης θα υλοποιηθεί το έργο με τίτλο “Επισκευή Καρπάθου”, με μέριμνα ΔΙΛΙΚΥΠ. Παραδοτέα του υποέργου 1 είναι: 1. Τοπογραφική αποτύπωση- 2. Αρχιτεκτονική μελέτη (όψεις, τομές, κατόψεις) που ενσωματώνει και τις ενισχύσεις του Φέροντος Οργανισμού του κτηρίου – 3. Στατική μελέτη. – 4. Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη (ενεργητική, ύδρευση, αποχέτευση- 6. Οικοδομική άδεια, αδειοδοτήσεις από Αρχαιολογία, Βυζαντινών κλπ.

Η ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 10/09/2024, έως 31/12/2025 και η ανάληψη των νομικών δεσμεύσεων των υποέργων πραγματοποιείται έως 01/10/2025. Η Δημόσια Δαπάνη της Πράξης ανέρχεται σε 400 χιλ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου