Ειδήσεις

Προς τον όμιλο Γρύλου “κατευθύνονται” τρία σημαντικά ξενοδοχεία

Τρία σημαντικά ξενοδοχεία σε Ρόδο και Πλαταμώνα, “κατευθύνονται” στον όμιλο Γιάννη Γρύλου – ΙOGR, ο οποίος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ανακηρύχθηκε προτιμητέος πλειοδότης, σε διαγωνισμό συστημικής τράπεζας για την πώληση των δανείων τους, που αυτή κατέχει.

Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση, η οποία εντάσσεται στην συνολική στρατηγική του ομίλου, καθώς όπως έχει δηλώσει ο κ. Γρύλος, “Ο Όμιλος IOGR εντάσσει την απόκτηση ξενοδοχειακών μονάδων με μεγάλο αριθμό δωματίων, στις περιοχές που καλύπτονται με αεροπορική σύνδεση, στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξής του για τα επόμενα έτη, συνεχίζοντας τη δυναμική του επέκταση στον κλάδο του τουρισμού. Στόχος του Ομίλου μας είναι η ενίσχυση των συνεργειών που συμβάλλουν στη δημιουργία ακόμα μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας στο συνολικό τουριστικό προϊόν, ενώ παράλληλα η απόκτηση ξενοδοχειακών μονάδων μεγάλου όγκου έχει πλέον ενταχθεί στις άμεσες προτεραιότητές μας. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ομίλου μας, επιτυγχάνουμε σημαντικές συνέργειες και οικονομίες κλίμακας, καθώς και βέλτιστη διαχείριση του επιχειρηματικού κινδύνου. Έτσι, μπορούμε να είμαστε προτιμητέος συνομιλητής σε συναλλαγές που αφορούν σε ξενοδοχειακά assets».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διαγωνισμός από την Τράπεζα “έτρεξε” το τελευταίο διάστημα και ο όμιλος Γρύλου, πλειοδότησε, προσφέροντας το υψηλότερο ποσό για τα τρία ξενοδοχεία (δύο στη Ρόδο και ένα στον Πλαταμώνα) τεσσάρων αστέρων, που διαθέτουν σημαντικό αριθμό δωματίων.

Υπενθυμίζεται ότι στην εταιρία Skyserv του ομίλου Γρύλου, είχε καταλήξει το ιστορικό ξενοδοχείο Aktia της εταιρίας ΑΝΘΟΥΣΑ, στην Σταλίδα Ηρακλείου Κρήτης, και νυν I Resort, μετά από πλειστηριασμό που είχε επισπεύσει η Τράπεζα Πειραιώς. Τότε είχε δοθεί το ποσό ρεκόρ των 18,1039 εκ. ευρώ.

Στο ξενοδοχείο είχαν διαμείνει προσωπικότητες της εγχώριας και παγκόσμιας ελίτ, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και πρωθυπουργός της Σουηδίας Ούλωφ Πάλμε. Το ξενοδοχείο, που έχει ανακαινιστεί ριζικά προσφέρει διαμονή Gold Club και Comfort Club (227 δωμάτια, Junior Σουίτες και Σουίτες), δύο υπαίθριες πισίνες με γλυκό νερό, βεράντα 1800 τ.μ. γύρω από τις Πισίνες, ιδιωτική παραλία, Spa Center,Business Center, πλήθος εστιατορίων (κεντρικό εστιατόριο ‘Joy’, εστιατόριο A-La Carte ‘Bliss’, εστιατόριο Aithrio, κ.λπ.), αμφιθέατρο, γυμναστήριο, γήπεδο τένις, κέντρο ομορφιάς, σάουνα, χαμάμ, τζακούζι, κ.λπ..

Ο Όμιλος εταιρειών IOGR, με ιδρυτή και επικεφαλής τον Ιωάννη Γρύλο, είναι ένας  όμιλος εταιρειών που απασχολεί σχεδόν 10.000 εργαζομένους, με παρουσία στον τομέα των αερομεταφορών, τόσο στην επίγεια εξυπηρέτηση με τη Skyserv, όσο και στις αεροπορικές εταιρείες με την SKY express. Ο Όμιλος IOGR δραστηριοποιείται επίσης στους τομείς του τουρισμού, των logistics, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, του real estate, των νέων τεχνολογιών, καθώς και στην παραγωγή, τυποποίηση και εξαγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Πηγή: money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου