Ειδήσεις

Η Ελλάδα “φιγουράρει” στις προτιμήσεις των Ολλανδών για last minute κρατήσεις

Η Ελλάδα αναδείχθηκε σε τρίτη επιλογή των Ολλανδών για διακοπές της τελευταίας στιγμής, ενώ στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ισπανία και στη δεύτερη η Τουρκία, όπως αποκαλύπτει το διαδικτυακό, ταξιδιωτικό γραφείο, Vakantie Discounter.

Όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία των last minute κρατήσεων, η Ελλάδα έχει αυξήσει εφέτος το μερίδιό της στις εν λόγω κρατήσεις, το οποίο διαμορφώνεται στο 17%, από 14% που ήταν το αντίστοιχο μερίδιό της πέρυσι.

Η Ισπανία, βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων των Ολλανδών ταξιδιωτών, λίγο πριν το τέλος των σχολικών διακοπών στην Ολλανδία, συγκεντρώνοντας μερίδιο 34% στις κρατήσεις, οριακά αυξημένο από το 33%, που ήταν πέρυσι. Τα Κανάρια Νησιά παρέμειναν στο σύνολό τους πιο δημοφιλή από τις Βαλεαρίδες Νήσους, αλλά σε επίπεδο μεμονωμένου νησιού, η Μαγιόρκα συγκέντρωσε το 20% των κρατήσεων για την Ισπανία, αποτελώντας τον αγαπημένο προορισμό των Ολλανδών παραθεριστών.

Η Τουρκία, η οποία ακολούθησε στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε σε σημείο αναφοράς για τους Ολλανδούς, κυρίως, λόγω των χαμηλών τιμών που παρέχει. Η χώρα προσέλκυσε το 21% των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής εφέτος, ελαφρώς μειωμένο, έναντι του 24%, που κατείχε πέρυσι.

Στην κατάταξη με τους πέντε πρώτους προορισμούς που επέλεξαν να ταξιδέψουν εφέτος οι Ολλανδοί, λίγο πριν η τουριστική σεζόν ρίξει “αυλαία”, στην τέταρτη θέση συγκαταλέγη η Ιταλία, με μερίδιο κρατήσεων εφέτος 6%, μειωμένο έναντι 9% πέρυσι και η Αίγυπτος, με μερίδιο κρατήσεων 5%, οριακά αυξημένο από το 4% που ήταν πέρυσι.

Δεν αποτελεί έκπληξη για την VakantieDiscounter, ότι η Ισπανία, η Τουρκία και η Ελλάδα είναι και φέτος οι πιο δημοφιλείς χώρες για διακοπές της τελευταίας στιγμής.

“Βλέπουμε ότι αυτό αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στη συμπεριφορά των κρατήσεων, αλλά και στη συμπεριφορά αναζήτησης από πλευράς των ταξιδιωτών. Προσανατολίζονται κυρίως στις τρεις γνωστές χώρες, αν και η Αίγυπτος, η Ιταλία και η Πορτογαλία σίγουρα δεν τα πάνε άσχημα ούτε από πλευράς κρατήσεων. Οι ταξιδιώτες αναζητούν επίσης την Κροατία και το Κουρασάο, οι οποίοι συνήθως υστερούν σε σχέση με την τιμή”, δήλωσε η Laura Vlaanderen του dé VakantieDiscounter.

Εξετάζοντας τις τρεις κορυφαίες χώρες, η Τουρκία είναι σημαντικά φθηνότερη, ειδικά αν πρόκειται για κράτηση της τελευταίας στιγμής για all inclusive διακοπές. Ειδικότερα, το κόστος ενός πακέτου διακοπών all in, διάρκειας οκτώ ημερών, το οποίο περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στα 723 ευρώ το άτομο στην Τουρκία, στα 794 ευρώ στην Ισπανία και στα 903 ευρώ στην Ελλάδα.

Πηγή: money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου