Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Χατζημάρκος: Καθαρίσαμε τα ποτάμια και τα ρέματα και τα βρήκαμε γεμάτα κλαδέματα

Οργή και αγανάκτηση εκφράζει με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος . Ο λόγος είναι το γεγονός ότι σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως τα προιοντα κλαδέματος έχουν καταλήξει στα ποτάμια και τα ρέματα!

Η ανάρτηση είναι η εξής:

Είχαμε την απορία ως πρός το που οδηγήθηκε το προϊόν του προληπτικού καθαρισμού των ιδιωτικών οικοπέδων για την αποφυγή του κινδύνου πυρκαγιάς. Στα ποτάμια και στα ρέματα της Ρόδου βρήκαμε την απάντηση στην απορία μας. Στα ποτάμια και στα ρέματα !

Προσέξτε παρακαλώ ότι αυτά τα ποτάμια και τα ρέματα που βρήκαμε γεμάτα με τα κομμένα καλάμια, κλαδιά και χόρτα, είναι αυτά που καθαρίζαμε με επιμέλεια εδώ και χρόνια.

Αυτό το κράτος που μόνο να το καταγγέλουμε ως ανίκανο ξέρουμε, φρόντισε να κάνει τα τελευταία χρόνια την μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού ρεμάτων και ποταμών στην ιστορία. Φέτος, αυτά τα ποτάμια και τα ρέματα, και μαλιστα τα πιο επικίνδυνα απο αυτά, τα βρίσκουμε γεμάτα με κλαδέματα.

Έτσι, με ευθύνη των λίγων ανεύθυνων συμπολιτών μας, ο αγώνας αποφυγής κινδύνου πυρκαγιάς γίνεται αιτία πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων. Ντροπή !

Ο προϋπολογισμός που είχαμε στην διάθεση μας για τον καθαρισμό ρεμάτων, φέτος και εξαιτίας αυτών των άθλιων συμπεριφορών, τινάχθηκε στον αέρα. Ως “ανίκανοι”, είχαμε ιεραρχήσει τα ποτάμια και τα ρέματα με βάση την επικινδυνότητα τους και τώρα ξεκινάμε από την αρχή. Χωρίς χρήματα και χωρίς χρόνο.

Όχι κυρίες και κύριοι, το κράτος δεν είναι κάτι ξένο και μακρινό. Είμαστε και εμείς όλοι. Και αυτές οι συμπεριφορές είναι καθαρή δολιοφθορά.

Για το “ανίκανο” κράτος μπορεί να βρεθεί λύση. Για την ατομική ανευθυνότητα υπάρχει ελπίδα ;

Καλημέρα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου