Ειδήσεις

Cyberkid: Προφυλάξτε τα παιδιά σας από τους παιδόφιλους της διπλανής πόρτας

«Η ‘καζούρα’, η ‘ζαβολιά’ δεν είναι ποινικό αδίκημα. Δεν θα σέρνουμε παιδιά και οικογένειες στους Εισαγγελείς επειδή έπαιξαν ένα κακό παιχνίδι. Λύνουμε το πρόβλημα μέσα στο σχολείο με την αγάπη και συνεργασία των καθηγητών.

Κάποιοι εμπορεύονται το cyber bulling, ‘βαφτίζουν’ τους εκβιασμούς bulling, για να ανεβάζουν τους αριθμούς και να συντηρούν με επιδοτούμενα προγράμματα μη κυβερνητικές οργανώσεις» αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανόλης Σφακιανάκης, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος CYBERKID για την ασφαλή διαδικτυακή πλοήγηση σε όλα τα σχολεία.

Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπίστωσαν πέρσι από τις 453 ημερίδες σε σχολεία, πως τα παιδιά είναι «μέσα» στην τεχνολογία. Αποφάσισαν λοιπόν, πως θα ήταν καλό να ακούσουν ανθρώπους που διαχειρίζονται τον κίνδυνο.

Eυελπιστούν ότι η εφαρμογή Cyber Kid θα βοηθήσει σημαντικά στην επίλυσή τους και στην ενημέρωση παιδιών και γονιών για την αποφυγή των κινδύνων. Κίνδυνοι, για τους οποίους το κάθε παιδί θα μπορεί να βρει ανταπόκριση βοήθειας σε πραγματικό χρόνο από έναν αστυνομικό, 24 ώρες το 24ωρο, πατώντας στην οθόνη του κινητού του την ένδειξη «Cyber Alert» της εφαρμογής. Ηδη περίπου 2.500 γονείς ή παιδιά έχουν κάνει χρήση της επικοινωνίας «κινδύνου».

Μέσα από το πανελλήνιο δίκτυο του υπουργείου Παιδείας θα επιτευχθεί η σύνδεση με όλα τα σχολεία της χώρας.Η ηλεκτρονική πλατφόρμα βοήθειας και σωτηρίας, τέθηκε σε εφαρμογή σε 600 σχολεία και από τον Απρίλιο και στα 12.500.

«Θέλουμε να δούμε κάποιες κακοτοπιές. Οι πληροφορίες δεν είναι πάντα έγκυρες. Ότι διαβάζουμε στο διαδίκτυο πρέπει να ερευνούμε από πού προέρχεται, γιατί κάποιος κακόβουλος μπορεί να γράψει κάτι για εμένα, για εσένα, για οποιονδήποτε. Πρέπει να ελέγχουμε πάντα το σαιτ που διαβάζουμε και τι σκοπιμότητες κρύβει και όταν γράφεται εργασίες στο σχολείο σας να γράφεται πάντα την πηγή. Να ελέγχεται την πληροφορία» υποστήριξε ο κ. Σφακιανάκης.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, επεσήμανε πως «όποιο αρχείο δημοσιεύεται μένει στο διαδίκτυο για πάντα. Εκεί που μπαίνετε αυτά που γράφεται στο διαδίκτυο να ξέρετε ότι κάποιες μηχανές τα τραβάνε, τα παίρνουν και τα εκμεταλλεύονται, τα πουλάνε και όταν εσείς στα 12-13-14 είσαι πάνω στην εφηβεία και γράφεις πράγματα που δεν πιστεύεις στα 28 που θα πας να βρεις μια δουλειά η εταιρεία συμβούλων που θα δει το βιογραφικό σου θα ελέγξει και στο Google τι έγραφες στα 12-14 -15-16 άρα τι χαρακτήρα έχεις. Γι αυτό το λόγο ότι ανεβάζουμε στο διαδίκτυο με ονοματεπώνυμο, πρέπει να το προσέχουμε διότι ίσως μας είναι εμπόδιο για την καριέρα μας στο μέλλον. Ανεβάζουμε και γράφουμε μόνο αυτά που πιστεύουμε και μόνο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου