Τοπικές Ειδήσεις

Αναβλήθηκε η δίκη 39χρονου Σύρου που κατείχε 33 πλαστές ταυτότητες

Για την 20ή Νοεμβρίου 2024 αναβλήθηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο για πλαστογραφία και κατοχή πλαστών εγγράφων έναν 39χρονο Σύρο που συνελήφθη την 15η Σεπτεμβρίου 2024 στον λιμένα της Ακαντιάς.
Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων στον λιμένα μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ» κατελήφθη ο ανωτέρω αλλοδαπός έχοντας στην κατοχή του συνολικά τριάντα τρεις ταυτότητες αμφιβόλου γνησιότητας και συγκεκριμένα δεκατρείς ταυτότητες Ιταλίας, μια ταυτότητα Γερμανίας, μια ταυτότητα Ισπανίας, μια ταυτότητα Βουλγαρίας και δεκαεπτά ταυτότητες Βελγίου, οι οποίες ανήκουν σε έτερα πρόσωπα. Κατά την προανάκριση ο ανωτέρω συλληφθείς δήλωσε ότι προμηθεύτηκε τα ανωτέρω έγγραφα από Αιγύπτιο υπήκοο στην περιοχή Αχαρνών με σκοπό να τα μεταφέρει έναντι του χρηματικού ποσού των 200 € σε άγνωστο άνδρα προκειμένου να μεταπωληθούν σε μετανάστες για να παραπλανήσουν τις αρχές και να ταξιδέψουν στην ενδοχώρα. Οπως είπε, τον προσέγγισε μπροστά σε μεγάλη χριστιανική εκκλησία που βρίσκεται επί της λεωφόρου Αχαρνών κάποιος ονόματι “ABU BILAL”, Αιγύπτιος και ζήτησε να μάθει τι δουλειά κάνει και τον ρώτησε αν ήθελε να βγάλει διακόσια ευρώ και δέχτηκε να μεταφέρει τις ταυτότητες. Οταν θα έφτανε στην Ρόδο του είπε ότι θα μιλούσε με κάποιον ονόματι “ABU ADAM”, ο οποίος θα του έστελνε μια τοποθεσία στον χάρτη GOOGLE για να πάει και να παραδώσει τις πλαστές ταυτότητες. Αυτή την δουλειά την είχε ξανακάνει, όπως ομολόγησε πριν δέκα μέρες περίπου. Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο κ. Σπύρος Σαλαμαστράκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου