Τοπικές Ειδήσεις

Συνεργασία των εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία με το Columbia School

• Απολυτήριο αμερικανικού λυκείου μπορούν να παίρνουν οι μαθητές της Ρόδου

Η συνεργασία των εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία με το Columbia School δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές της Ρόδου να πάρουν απολυτήριο αμερικανικού λυκείου παράλληλα με το ελληνικό απολυτήριο.
Στην πρωτοβουλία αναφέρθηκαν ο γενικός διευθυντής των εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία Κυριάκος Κυριακούλης, ο γενικός διευθυντής Ευρώπης του Columbia School, Χάρης Καλόφωνος και η Ράνια Αγγελ, καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας των εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία.
«Η εκπαιδευτική μας πρωτοβουλία δίνει στα παιδιά της Ρόδου και γενικά της Δωδεκανήσου να αποκτήσουν πέρα από το ελληνικό και αμερικανικό απολυτήριο. Αυτή η δυνατότητα αμοίγει πολλές προοπτικές στα παιδιά και μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με εκπαιδευτικούς οργανισμούς και να εισάγουμε τεχνογνωσία σε πολλά ζητήματα. Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στη Ρόδο τον εκπρόσωπο του Columbia School με το οποίο θα συνεργαστούμε, τον κ. Χάρη Καλόφωνο» είπε ο κ. Κυριακούλης και πρόσθεσε ότι η δυνατότητα αυτή απευθύνεται σε όλα τα παιδιά της Ρόδου και γενικά της Δωδεκανήσου ανεξάρτητα σε ποιο σχολείο φοιτούν.
Τα μαθήματα μπορούν να τα κάνουν διαδικτυακά. Ανέφερε επίσης ότι το Ροδίων Παιδεία λαμβάνει για τη φορά τη διάκριση Microsoft Showcase School. Είναι από τα λίγα σχολεία στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο που διακρίνεται για καλές πρακτικές μάθησης.
Ο κ. Καλόφωνος δήλωσε ότι με τη συμμετοχή στο πρόγαμμα του Columbia School ανοίγονται νέοι ορίζοντες στους μαθητές.
«Είναι ιδιαίτερη η συγκίνησή μου να βρίσκομαι στη Ρόδο. Μέσα από συνεργασίες, μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά νέους ορίζοντες επιλογών και σπουδών. Μπορούμε να τους προσφέρουμε μία αναβαθμισμένη εμπειρία στην εκπαίδευση στους μαθητές σαν να ήταν στη Νέα Υόρκη ή στο Λος Άντζελες. Υπάρχουν π.χ. οι διαπολιτισμικές ομάδες με άλλα παιδιά από άλλα σχολεία ανά τον πλανήτη. Ένας μαθητής στη Ρόδο μπορεί να επικοινωνεί με μαθητές μας από την Αργεντινή, την Ινδία, τον Καναδά, την Ιαπωνία με ό,τι αυτό σημαίνει σε επίπεδο διαπολιτισμικής αλληλεπίδρασης. Εξασφαλίζουμε δε τη γενικότερη διασύνδεση με την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα εκτός των συνόρων μας», είπε ο κ. Καλόφωνος και πρόσθεσε ότι:
«Οι σημερινές ανάγκες απαιτούν διαφορετική σκέψη, να είμαστε εξοικειωμένοι με διαφορετικό τρόπο συνεργασίας και δουλειάς. Τα παιδιά πρέπει να έχουν κριτική σκέψη, να συνεργάζονται με άλλους και κυρίως να διακρίνουν τις επιλογές που υπάρχουν πέρα από τον ορίζοντα προκειμένου να μπορεί να βοηθήσουν τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και τον τόπο τους. Η συνεργασία με το Ροδίων Παιδεία που διαθέτει όλες τις υποδομές και την απαιτούμενη φιλοσοφία, αποτελεί για εμάς μεγάλη χαρά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου