Τοπικές Ειδήσεις

Η ΕΔΕΚΑΠ ξαφνικά δεν αναγνωρίζει την εκλεγμένη νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ νότιας Δωδεκανήσου!

• Νίκος Μουτσάκης, γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ν. Δωδεκανήσου: «Νομαρχιακή υπάρχει! Αν διαφωνείτε περιμένω εγγράφως σήμερα την απάντησή σας. Αν από την άλλη δεν σας αρέσω, να πάτε σε άλλο κόμμα»

Η ιστορία φαίνεται πως επαναλαμβάνεται στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών αφού και πάλι -όπως το 2021- η ΕΔΕΚΑΠ δεν αναγνωρίζει την (ομόφωνη) απόφαση της Ν.Ε. νότιας Δωδεκανήσου του κόμματος για το αριθμό των καλπών που θα πρέπει να στηθούν ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης και 13ης Οκτωβρίου.
Όπως προκύπτει από ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», η ΕΔΕΚΑΠ δεν δέχεται την πρόταση της Ν.Ε. για τη λειτουργία 16 εκλογικών τμημάτων στα Νότια Δωδεκάνησα ως εξής:
14 Εκλογικά Τμήματα στην Π.Ε. Ρόδου (Από 1 Ε.Τ. στις Δ.Ε. Ρόδου (3 Κάλπες), Καλυθιών Ρόδου [1 Κάλπη], Αφάντου Ρόδου [1 Κάλπη], Αρχαγγέλου Ρόδου [1 Κάλπη], Λινδίων Ρόδου [1 Κάλπη], Νοτίας Ρόδου [1 Κάλπη], Καμείρου Ρόδου [1 Κάλπη], Αταβύρου Ρόδου [1 Κάλπη], Πεταλουδών Ρόδου [1 Κάλπη], Ιαλυσού Ρόδου [1 Κάλπη], Χάλκης [1 Κάλπη], Σύμης [1 Κάλπη], Τήλου [1 Κάλπη] και Μεγίστης [1 Κάλπη]) 2 Εκλογικά Τμήματα στην Π.Ε. Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου (Από 1 Ε.Τ. στις Δ.Ε. Κάσου [1 Κάλπη] και Καρπάθου [1 Κάλπη]).
Η πρόταση της ΕΔΕΚΑΠ είναι να στηθούν οι κάλπες κατά τον τρόπο που είχαν στηθεί τον Δεκέμβριο του 2021, δηλαδή επτά κάλπες στη Ρόδο, τρεις στην πόλη της Ρόδου (Ροδίνι), μία στη Δ.Κ. Κρεμαστής, μία στη Δ.Κ. Αρχαγγέλου, μία στη Δ.Κ. Γενναδίου, μία στην Δ.Κ. Έμπωνας, μία στη Δ.Κ. Ιαλυσού και μία στη Δ.Κ. Αφάντου.
Η ένσταση της Ν.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου το ΠΑΣΟΚ είναι πως επειδή ακόμα η σεζόν είναι σε εξέλιξη στη Ρόδο και στις 6 Οκτωβρίου η πλειονότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων θα είναι σε λειτουργία, να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να ψηφίσουν για νέο πρόεδρο του κόμματος γι’ αυτό και ομοφώνως προτάθηκε η λειτουργία εκλογικών τμημάτων σε κάθε Δημοτική Ενότητα.
Η απόφαση αυτή ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή από την ΕΔΕΚΑΠ η οποία δεν δέχεται την ομόφωνη απόφαση της Ν.Ε., περαιτέρω δε φαίνεται πως θέτει και θέμα «αναγνώρισης» του εκλεγμένου γραμματέα κ. Νίκου Μουτσάκη αλλά και του συνόλου των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής!
Αυτό φαίνεται ότι προκάλεσε την «έκρηξη» του κ. Νίκου Μουτσάκη, ο οποίος με επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ, χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, κάνει λόγο για μνημειώδη αδράνεια των οργάνων του ΠΑΣΟΚ και καλεί τα μέλη της Επιτροπής να του απαντήσουν εγγράφως ότι δεν υπάρχει νομαρχιακή επιτροπή, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Έχω υπομείνει πολλά εξαιτίας της μνημειώδους αδράνειάς σας καθώς και άλλων οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Παρ’ όλα αυτά η νομαρχιακή υπάρχει. Αν διαφωνείτε περιμένω εγγράφως σήμερα την απάντησή σας. Αν από την άλλη δεν σας αρέσω, να πάτε σε άλλο κόμμα».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ν. Μουτσάκη στην ΕΔΕΚΑΠ:
«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΝΟΤΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ
Συντρόφισσες και σύντροφοι, μέλη της ΕΔΕΚΑΠ,
Με πολύ μεγάλη έκπληξη και απορία έλαβα σήμερα Τρίτη και ώρα 14:45 τηλεφώνημα από μία κα. Ρένια Ζαρκαδούλα, κατά δήλωσή της υπεύθυνη -μεταξύ άλλων- και της περιοχής μου για την διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου.
Μέσα στα όσα απίθανα και άγραφα μου δήλωσε, σε μία προσπάθειά της να με κατευθύνει θεσμικά για τη διενέργεια των εκλογών, με ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει νομαρχιακή στα Νότια Δωδεκάνησα.
Όπως της εξήγησα, προφανώς λόγω άγνοιάς της επί του θέματος, Νομαρχιακή υπάρχει και εξέδωσε ομόφωνη απόφαση για τα εκλογικά τμήματα της 6ης Οκτωβρίου. Η ίδια επέμεινε ότι δεν υπάρχει νομαρχιακή, επικαλούμενη όσα ισχυρίζονται άλλοι τρίτοι.
Πολύ φοβάμαι ότι τόσο η κυρία Ζαρκαδούλα όσο και λοιπά μέλη της ΕΔΕΚΑΠ βρίσκονται σε πλάνη και, ελπίζω μη ηθελημένα, αγνοούν την πραγματικότητα.
Σας δηλώνω λοιπόν ότι νομαρχιακή υπάρχει και απαιτώ τον δέοντα σεβασμό στις αποφάσεις της, στα μέλη της, στον γραμματέα και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.
Περαιτέρω, διερωτώμαι τα κάτωθι:
– Πότε, με ποια αρμοδιότητα, σε ποια συνεδρίαση και με ποια αιτία αποφασίσατε ότι δεν υπάρχει η πρώτη μετά από σχεδόν δέκα χρόνια εκλεγμένη νομαρχιακή επιτροπή και καταργήσατε τον γραμματέα και τα μέλη της;
– Γιατί ενώ από την 4-9-2024 σας έχουμε στείλει ομόφωνη επί των ψηφισάντων μελών απόφαση για τα 14 εκλογικά τμήματα στα Νότια Δωδεκάνησα δεν έχετε απαντήσει για να προχωρήσουμε στη συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών;
Η στοχευμένη κωλυσιεργία σας καταδικάζει και προδικάζει το γεγονός της αδυναμίας συγκρότησης εφορευτικών επιτροπών στα νησιά μας.
– Εφόσον πιστεύετε ότι δεν υπάρχει νομαρχιακή και αποτελώ για εσάς κατηργημένο γραμματέα, γιατί απευθύνεται θεσμικά σε εμένα να συγκαλέσω Διευρυμένη Νομαρχιακή; Ως εθελοντή;
– Αφού σας έχω στείλει τις από 14/7/2023, 2/8/2023, 31/10/2023 και 28/1/2024 επιστολές διαμαρτυρίας μου για όσα συμβαίνουν στην περιοχή ευθύνης μου και δεν έχετε καν μπει στον κόπο να απαντήσετε, μήπως τελικά δεν υπάρχει ΕΔΕΚΑΠ; (Θα επιλέξω να μη απαριθμήσω αυτές που έχω στείλει σε άλλα Όργανα του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν συμφέρει κανέναν).
Η επιλογή σας να κάνετε το Καταστατικό του Κινήματος τραπουλόχαρτα και να παίξετε την τύχη της παράταξης στα χαρτιά με έβρισκε, με βρίσκει και θα με βρίσκει αντίθετο. Και μαζί μου είναι πολλοί.
Έχω υπομείνει πολλά εξαιτίας της μνημειώδους αδράνειάς σας καθώς και άλλων οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Παρ’ όλα αυτά η νομαρχιακή υπάρχει. Αν διαφωνείτε περιμένω εγγράφως σήμερα την απάντησή σας. Αν από την άλλη δεν σας αρέσω, να πάτε σε άλλο κόμμα.
Ρόδος, 17/9/2024
Νίκος Μουτσάκης
Δικηγόρος – γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής».
Να σημειωθεί ότι η επιστολή εστάλη την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία συνεδρίασε η ΕΔΕΚΑΠ στα χέρια των οποίων είχε ήδη φτάσει η επιστολή του γραμματέα της Ν.Ε. κ. Νίκου Μουτσάκη, ωστόσο όπως προκύπτει από πληροφορίες, το θέμα για την απόφαση του αριθμού των καλπών στη Ρόδο παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση.
Οι παλινωδίες, και τα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο, θυμίζουν εντόνως το κακό κλίμα που υπήρχε και κατά τις διαδικασίες ανάδειξης προέδρου στο ΠΑΣΟΚ του 2021, που η απόφαση για τον αριθμό των καλπών είχε αλλάξει τρεις φορές (!) από την ΕΔΕΚΑΠ, με αποτέλεσμα να υποβάλουν τότε τις παραιτήσεις τους 10 μέλη της Ν.Ε. και ακολούθησε η παραίτηση και του γραμματέα κ. Νίκου Τρίπη όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών.
Το κλίμα μυρίζει και πάλι… μπαρούτι, με τον αριθμό των καλπών να είναι η αφορμή και όχι η αιτία όπως λένε καλά οι γνωρίζοντες που αποδίδουν την «στοχοποίηση» του Νίκου Μουτσάκη στο γεγονός πως είναι υποστηρικτής του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα και όχι του σημερινού προέδρου και εκ νέου υποψηφίου Νίκου Ανδρουλάκη.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της ΕΔΕΚΑΠ στην επιστολή του γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ αλλά και η απόφαση που θα ληφθεί για το πόσες κάλπες θα στηθούν στη Ρόδο, καθώς φαίνεται πως η κόντρα θα μεταφερθεί από τα νότια Δωδεκάνησα σε κεντρικό επίπεδο και θα πρέπει πολύ σύντομα να αναμένονται εξελίξεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου