Ειδήσεις

Πού στοχεύει η επιδότηση Gigabit voucher 200 ευρώ για γρήγορο Internet

Σε εφαρμογή τίθεται τις επόμενες ημέρες η δράση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την επιδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μέσω κουπονιού, προκειμένου να συνδεθούν στο internet με ταχύτητες τουλάχιστον 250 Mbps.
Υπό την ονομασία Gigabit Voucher Scheme και με βάση τον προϋπολογισμό της δράσης, 80 εκατ. ευρώ, ο κάθε δικαιούχος θα επιδοτηθεί για τα τέλη σύνδεσης και το μηνιαίο πάγιο για δύο χρόνια με 200 ευρώ. Βάσει των προαναφερόμενων μεγεθών ωφελούμενοι θα είναι περί τα 400 χιλ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Στόχος είναι η αύξηση της διείσδυσης των δικτύων οπτικών ινών μέχρι τα σπίτια και τις επιχειρήσεις (FTTH) ώστε η χώρα να περάσει γρηγορότερα από τον χαλκό στις οπτικές ίνες.

Σήμερα η κάλυψη με δίκτυα FTTH στη χώρα έχει φτάσει στο 40% των συνδέσεων, ωστόσο η χρήση του νέου αυτού δικτύου μόνον στο 10%.

Το πρόγραμμα Gigabit Voucher θα συνδυαστεί σε ένα τμήμα του με το Smart Readiness που αφορά την επιδότηση για εγκατάσταση υποδομής καλωδίωσης οπτικών ινών με ταχύτητες έως 1 Gbps σε 120.000 ακίνητα της χώρας. Ορισμένοι δηλαδή από τους επιδοτούμενους με κουπόνι για υψηλές ταχύτητες θα πρέπει να κάνουν χρήση και του Smart Readiness.

Η χρηματοδότηση του Gigabit Voucher θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και το Ταμείο Ανάκαμψης – ΤΑ (57,124 εκατ. και 22,875 εκατ. αντίστοιχα) με το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώνει πρόσφατα την ένταξη της δράσης στο ΤΑ.

Η διαδικασία για την ένταξη των ωφελούμενων στη δράση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σύμφωνα με την πρακτική που έχει ακολουθηθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάθε δικαιούχος αφού αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet θα εισέρχεται στην πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί και θα εκδίδει το κουπόνι του, επιλέγοντας στη συνέχεια, αφού εξετάσει τη διαθεσιμότητα του δικτύου για την περιοχή του, τον πάροχο με τον οποίο θα συνδεθεί.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου