Τοπικές Ειδήσεις

Σε συνάντηση με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μικρών νησιών που διοργάνωσε το υπ. Ναυτιλίας μετείχε η Μαρία Καμμά

Ο Δήμος Τήλου, με επικεφαλής τη Δήμαρχο και Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών (ΕΔΜΝ), κ. Μαρία Καμμά, συμμετείχε σε μια σημαντική συνεδρίαση που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τη συμμετοχή του ΟΟΣΑ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στελεχών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η συνεδρίαση, υπό τη διεύθυνση του Γενικού Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη, είχε ως στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μικρών νησιών. Το ΕΔΜΝ εκπροσωπήθηκε από τετραμελή αντιπροσωπεία, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου του Δικτύου, κ. Λευτέρη Κεχαγιόγλου, της Δημάρχου Τήλου, κα. Μαρία Καμμά, του Δημάρχου Ιθάκης, κ. Διονύσιου Στανίτσα, και του Διευθυντή του Δικτύου, κ. Κωνσταντίνου Κωστέλλου.

Οι εκπρόσωποι του ΟΟΣΑ ζήτησαν να ενημερωθούν για τα σημαντικά επιτεύγματα της Τήλου, όπως η αυτονομία του νησιού από πλευράς ενέργειας μέσω του υβριδικού συστήματος ΑΠΕ και το Project TILOS, αλλά και για το πρόγραμμα «Just Go Zero», ένα πρόγραμμα που έχει διακριθεί επίσης για την πρωτοπορία του στη διαχείριση απορριμμάτων, έργα που έχουν καταστήσει το νησί μας παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης .
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, συζητήθηκαν επίσης οι προτάσεις που θα παρουσιαστούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2025, στο πλαίσιο ενός διακρατικού ευρωπαϊκού προγράμματος που αφορά την Ελλάδα, την Κροατία και τη Σουηδία, με αντικείμενο την αύξηση της ποιότητας της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των νησιωτικών οικονομιών.

Η Δήμαρχος Τήλου συμμετείχε στην συνεδρίαση από την Ιθάκη , στην οποία έχει μεταβεί για να παρακολουθήσει το Θεατρικό Φεστιβάλ του νησιού, αλλά και για την έναρξη των διαδικασιών αδελφοποίησης της Τήλου με την Ιθάκη, μια αδελφοποίηση η οποία στοχεύει στην ενίσχυση περαιτέρω τις σχέσεων συνεργασίας σε όλους τους τομείς της αυτοδιοίκησης αλλά και θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και κουλτούρας μεταξύ των δύο νησιών.
Maria Kamma
Stanitsas Dionisis
Manolis Koutoulakis
Ελληνικο Δικτυο Μικρων Νησιων

&;

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου