Αθλητικά

Channel Regatta: Πρωτιά για τον Κώστα Ιμσιρίδη στην κατηγορία ORC3

Ολοκληρώθηκε η 17η Channel Regatta, με τον ΑΣΙΑΘΡ να εκδίδει ανακοίνωση με τα αποτελέσματα των ιστιοπλόων του, όπου ο Κώστας Ιμσιρίδης με το σκάφος Apollon, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία ORC3.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:
«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 17η Channel Regatta που συνδιοργανώθηκε στην γείτονα χώρα από το Marmaris International Yacht Club (MIYC) και τον Αθλητικό Σύλλογο Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ), από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024.
Για ένα τριήμερο, στο Μαρμαρίς, 200 περίπου Έλληνες, Τούρκοι και άλλων εθνικοτήτων ιστιοπλόοι έκαναν, όπως κάθε χρόνο, μαζί ιστιοπλοΐα, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα ειρήνης, αγάπης και αλληλεγγύης στην περιοχή μέσα από τον αθλητισμό.
Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές εκτός από την Τουρκία και την Ελλάδα, τις χώρες Ρωσία, Ουκρανία, Αγγλία, Τουρκμενιστάν και Καζακστάν. Νικητής στην κατηγορία ORC1 ήταν ο καπετάνιος Ντέιβιντ Τσογκόεφ με το σκάφος Sec, στην ORC2 ήταν ο Captain Bülent Çelik με το σκάφος Skorpit. Νικητής στην ΟRC3 ήταν ο καπετάνιος Κώστας Ιμσιρίδης με το σκάφος Apollon. Στους πρωταγωνιστές απονεμήθηκαν τα βραβεία τους σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του τουρκικού συλλόγου.
Ο Ντέιβιντ Τσογκόεφ, ο οποίος ήρθε πρώτος στην κατηγορία ORC 2, είπε για τον αγώνα: ‘’Η Ρεγκάτα του 17ου Καναλιού είναι ένας φιλικός αγώνας μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων ναυτικών. Ένα χρόνο εδώ στην Τουρκία, στο Μαρμαρίς, ένας χρόνος στην Ελλάδα, εναλλάξ. Συμμετέχουμε πολλά χρόνια. Ήταν ένας πολύ ευχάριστος αγώνας, ο αέρας ήταν δυνατός, ιδιαίτερα την τρίτη μέρα. Είχαμε πολλές αναποδιές, αλλά είχαμε έναν πολύ ευχάριστο αγώνα. Πάνω από όλα, εμείς είμαστε περήφανοι για τους θαλάσσιους δεσμούς μας με τους Έλληνες φίλους μας, είμαστε πολύ χαρούμενοι’’.
Ο πρόεδρος του MIYC Club, Zafer Öznur, ο οποίος επίσης συμμετείχε στους αγώνες και ήρθε δεύτερος στην κατηγορία ORC2, είπε: ‘’Φέτος διοργανώσαμε την 17η Regatta στο Μαρμαρίς. Περάσαμε ένα ωραίο τριήμερο. Ξεκινήσαμε από το Μαρμαρίς την πρώτη μέρα, πήγαμε στο Ekincik το βράδυ. Η επόμενη διοργάνωση θα γίνει στη Ρόδο, ελπίζω να συνεχίσουμε να διασκεδάζουμε εκεί το συντομότερο δυνατό’’.
-Τα αποτελέσματα των σκαφών του ΑΣΙΑΘ Ρόδου στον αγώνα, ήταν τα εξής:
-ORC 2
3. BLUE SHARK (MANOLIS SPYRIDIS)
4. Planeta X (SERGEY SAVIN)
5. PANORMITIS (TAKIS STAVRAS)
-ΟRC 3
1. APOLLON (KOSTAS IMSIRIDIS)
2. MOUSMOULO (NIKOS KOUMNAKIS)
3. ARMIDA (GEORGE MICHALAKIS)
4. GORGO (ILIAS KARABIS)».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου