Τοπικές Ειδήσεις

Ολες οι προθεσμίες και οι λεπτομέρειες για την διεξαγωγή των εκλογών στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου την 7η και 8η Δεκεμβρίου 2024

Σήμερα θα συνέλθει σε συνεδρίαση η εκλογική επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με το έργο της ρύθμισης όλων των θεμάτων που άπτονται της διενέργειας των εκλογών του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Δεκεμβρίου 2024, προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν στις προθεσμίες που θα ισχύσουν.

Θυμίζουμε ότι στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου προβλέπεται για τις επικείμενες εκλογές της 7ης και 8ης Δεκεμβρίου 2024 η εκλογή 51 αντιπροσώπων και συγκεκριμένα 16 στο μεταποιητικό τμήμα, 14 στο εμπορικό, 14 στο τμήμα υπηρεσιών και 7 στο τμήμα τουρισμού.
Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων από τα ταμειακώς εντάξει μέλη είναι ένα μήνα πριν την διενέργεια των εκλογών.
Προκειμένου να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους και να έχουν δικαίωμα ψήφου οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ταμειακά ενήμερα και να έχουν εγγραφεί στο Επιμελητήριο μέχρι και την 6η Δεκεμβρίου 2024.
Στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα αναμετρηθούν, όπως έγραψε η «δημοκρατική», δύο εξάδελφοι και συγκεκριμένα ο σημερινός πρόεδρος κ. Γιάννης Πάππου του Γεωργίου και ο υποψήφιος κ. Γιάννης Πάππου του Δημητρίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξετάσει να στηρίξει την υποψηφιότητα του δεύτερου αλλά δεν τελεσφόρησε η προσπάθεια.
Θυμίζουμε ότι τον Μάιο του 2022 ο πρόεδρος κ. Γιάννης Πάππου του Γεωργίου σε συνέντευξή του είχε δηλώσει την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, σε περίπτωση που αλλάξει ο επιμελητηριακός νόμος και του δοθεί η δυνατότητα.
Στην ίδια συνέντευξη είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει καμία άλλη θέση και κανένα άλλο αξίωμα.
Σημειώνεται ότι νομικά πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα.
Φυσικά πρόσωπα ή υποκαταστήματα ημεδαπών επιχειρήσεων, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας Γ.Ε.ΜΗ. ή την ετήσια συνδρομή στο οικείο Επιμελητήριο μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα.
Η εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων των μελών μέχρι και του έτους 2023 προς το Επιμελητήριο μπορεί να γίνει με μετρητά στο Ταμείο του Επιμελητηρίου μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 14.00 και ηλεκτρονικά μέχρι και την 27 Οκτωβρίου 2024.
Περαιτέρω ομόρρυθμη εταιρεία (Ο.Ε.) διαθέτει δύο ψήφους που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπό αυτών. ( Ομόρρυθμη εταιρεία (Ο.Ε.) πάνω από 2 εταίρους)
Ετερόρρυθμη εταιρεία (Ε.Ε.) διαθέτει δύο ψήφους και το δικαίωμα ασκούν είτε δύο ομόρρυθμα μέλη, είτε ένα ομόρρυθμο και ένα ετερόρρυθμο μέλος, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπό αυτών. (Ετερόρρυθμη εταιρεία (Ε.Ε.) πάνω από 2 εταίρους)
Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.) διαθέτει μέχρι δύο ψήφους και ασκείται είτε από δύο από τους διαχειριστές είτε από ένα διαχειριστή και έναν εταίρο που υποδεικνύονται από την εταιρεία με υπόδειξη που υπογράφεται από τον νόμιμο εκπρόσωπό της.
Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (Ι.Κ.Ε.) διαθέτει μέχρι δύο ψήφους και ασκείται είτε από δύο από τους διαχειριστές είτε από ένα διαχειριστή και έναν εταίρο που υποδεικνύονται από την εταιρεία με υπόδειξη που υπογράφεται από το νόμιμο εκπρόσωπό της
Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένη (Μ.ΕΠΕ) διαθέτει μία ψήφο και ασκείται από τον διαχειριστή της.
Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (Μ.ΙΚΕ) διαθέτει μία ψήφο και ασκείται από τον διαχειριστή της.
Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού διαθέτει δύο ψήφους που ασκούνται από δύο (2) διακριτά μέλη εκπροσωπούμενα από φυσικά πρόσωπα που υποδεικνύονται από την εταιρεία με υπόδειξη που υπογράφεται από το νόμιμο εκπρόσωπό της.
Ημεδαπές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια αρμοδιότητας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου μόνο μέσω υποκαταστήματος έχουν δικαίωμα μίας ψήφου και ασκείται από τον διευθυντή του είτε από τον αναπληρωτή αυτού, που υποδεικνύονται από το διοικητικό συμβούλιο.
Ανώνυμη Εταιρία (ΑΕ) μέλος διαθέτει τρεις ψήφους και το ασκούν οι εκπρόσωποί της, που υποδεικνύονται από το διοικητικό συμβούλιο (Δ.Σ.) και μπορεί να είναι μέλη Δ.Σ, είτε ανώτατα διοικητικά, διευθυντικά στελέχη της.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου