Τοπικές Ειδήσεις

Πρωτοψάλτης (ΔΥΠΑ): Πρόγραμμα πράσινης κατάρτισης σε 50.000 εργαζόμενους

Για το νέο πρόγραμμα πράσινης κατάρτισης που αφορά σε 50.000 εργαζόμενους, το πρόγραμμα 55 και άνω που ολοκληρώθηκε αλλά και για το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, μίλησε μεταξύ άλλων στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στο «νέο» επίδομα ανεργίας και στη διασύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση.

35.000 αιτήσεις σε 3 ημέρες!

«Υλοποιούμε την μεγαλύτερη δράση επαγγελματικής κατάρτισης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα» είπε ο κ. Πρωτοψάλτης αποκαλύπτοντας ότι από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου που άνοιξε το πρόγραμμα και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, δηλαδή σε διάστημα 3 ημερών, «είχαμε 35.000 αιτήσεις» σημειώνοντας ότι «ήδη εξετάζουμε το 50.000 εργαζόμενους στους οποίους αφορά το πρόγραμμα, να γίνει 75.000»

Σχετικά με τους δικαιούχους ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε πως αφορά 50.000 εργαζόμενους και την κατάρτισή τους σε πράσινες δεξιότητες (Κυκλική οικονομία, ΑΠΕ, ανακύκλωση, αγροδιατροφή κ.α. «Οτιδήποτε έχει να κάνει με πράσινη μετάβαση της οικονομίας» τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι ένα πρόγραμμα 80 ωρών με εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ (μικτά) και απευθύνεται σε όλους όσοι εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα ακριβώς επειδή είναι ένα πρόγραμμα για εργαζόμενους είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ωράρια των εργαζομένων «γίνεται με τηλεκπαίδευση ασύγχρονη, την ώρα που θέλει και μπορεί ο εργαζόμενος, ενώ υπάρχει κι ένα κομμάτι σύγχρονης εκπαίδευσης» Οι πόροι του προγράμματος προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για το πρόγραμμα 55 άνω

Σχετικά με το επιτυχημένο πρόγραμμα 55 άνω που αφορούσε Δήμους, Περιφέρειες και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και το οποίο έχει σταματήσει ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε πως όλα τα προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ «έχουν έναν προϋπολογισμό και αριθμό θέσεων. Όταν αυτές οι θέσεις καλυφθούν όλες κι εξαντληθεί ο προϋπολογισμός δε μπορούμε να κάνουμε περισσότερες προσλήψεις. Ήταν ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε με  8500 θέσεις και μέσα από συνεχείς επεκτάσεις πήγε στις 26.500 θέσεις. Εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός και αναμένουμε στο επόμενο διάστημα να υπάρξουν νέοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό». Ταυτόχρονα σημείωσε ότι υπάρχει ένα ανοιχτό πρόγραμμα «45 άνω» που αφορά ανέργους του ιδιωτικού τομέα και χρηματοδοτείται από το ταμείο ανάκαμψης.

Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών

Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στην υπογραφή μνημονίου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα, αποκαλύπτοντας πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για δράσεις από κοινού με την ΔΥΠΑ και στόχο το brain gain.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου