Τοπικές Ειδήσεις

Αυξήσεις 16% στους μισθούς των εργαζομένων σε βάθος διετίας θα ζητήσει η ΠΟΕΕΤ από την ΠΟΞ

Στις 27 Σεπτεμβρίου έχει ζητήσει συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων η διοίκηση της ΠΟΕΕΤ  στα πλαίσια του διαλόγου για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας .

Όπως δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ κ. Γιώργος Χότζογλου το διεκδικητικό πλαίσιο ήδη έχει καθοριστεί σε συνεδρίαση που έγινε χθες.

Οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν αυξήσεις της τάξεως του 16% στους μισθούς σε βάθος διετίας δηλαδή 8% κατ έτος, Επίσης στα αιτήματα είναι να απασχολούνται οι εργαζόμενοι πέντε ημέρες την εβδομάδα δηλαδή 40 ώρες συνολικά και να παίρνουν δύο ρεπό την εβδομάδα που δεν θα κόβονται από το μισθό. Ακόμη να υπάρχει ο ανάλογος αριθμός του προσωπικού ανάλογα με τις πληρότητες των ξενοδοχείων.

Στα αιτήματα των εργαζομένων είναι επίσης να ενταχθεί το 30λεπτο διάλειμμα εντός του οκταώρου. Επίσης να καθοριστεί πλαφόν 14 δωματίων  για τις καμαριέρες.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε θα υπάρξουν και κινητοποιήσεις αν δεν επέλθει συμφωνία με την ΠΟΞ.

Η σύμβαση που είχε υπογράψει  η ΠΟΕΕΤ με την ΠΟΞ λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό αναφέρονται τα εξής :

Συνεδρίασε στις 19/09/2024 η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΠΟΕΕΤ και αποφάσισε τα εξής:

1. Την διεξαγωγή του 54ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου 11 – 13 Δεκεμβρίου 2024. 2. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το διεκδικητικό πλαίσιο στην διαπραγμάτευση με την ΠΟΞ για την νέα ΚΣΣΕ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

3. Ομόφωνα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κινητοποίησης μέσα στον Οκτώβριο σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει συμφωνία με την ΠΟΞ.

4. Η συνεδρίαση εκ νέου του Διοικητικού Συμβουλίου σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

5. Η συμμετοχή του κλάδου στην Απεργία που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ τον Νοέμβριο. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους χιλιάδες συναδέλφους μας πως η Ομοσπονδία τους θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για άλλη μια φορά. ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!!!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου