Τοπικές Ειδήσεις

Εντοπισμός και διάσωση 18 αλλοδαπών στο Αγαθονήσι- Σύλληψη των διακινητών τους

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων, το οποίο κινούταν με ταχύτητα προς τις νοτιοανατολικές ακτές Αγαθονησίου προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές.

Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, όπου εντόπισε το Τ/Χ με είκοσι (20) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Οι χειριστές του Τ/Χ σκάφους δεν συμμορφώθηκαν με τα φωτεινά και ηχητικά σήματα του Π.Λ.Σ. και ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου.

Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του ΠΛΣ και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου της Σάμου. Οι δεκαοκτώ αλλοδαποί (15 άντρες και 3 γυναίκες) παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου/ΤΔΜ προκειμένου να μεταφερθούν σε ΚΕΔΝ Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί (υπήκοοι Τουρκίας), ηλικίας 36 και 40 ετών, ως οι διακινητές των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨ και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 ¨Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο¨, ενώ κατασχέθηκαν το Τ/Χ σκάφος και τέσσερις (04) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου