Ειδήσεις

Β. Κορκίδης: Το εμπόριο συνεχίζει να μάχεται σε αντίξοο περιβάλλον

«Η Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου καθιερώθηκε το 2005, με πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ και γιορτάζεται έκτοτε κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου για να τιμηθεί η συμβολή του εμπορίου στην ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή και την ευημερία», δηλώνει για την Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Β. Κορκίδης

Και συνεχίζει:

Έχουμε συνηθίσει να «εορτάζουμε» κατ’ έτος διάφορες ημέρες «αφιερωμένες» σε κάτι. Αλλά φέτος ο εορτασμός της «Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου» προσλαμβάνει άλλης βαρύτητας και σημασίας.Μέσα σε ένα ρευστό διεθνώς οικονομικό περιβάλλον, μέσα σε μία «εκρηκτική» γεωπολιτική κρίση «γύρω από την αυλή μας» το Ελληνικό Εμπόριο συνεχίζει να είναι ανθεκτικό και κυρίως συνεχίζει να μάχεται σε ένα αντίξοο περιβάλλον, με τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις να βρίσκονται σε πορεία ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού, αλλά και εξωστρέφειας.

Αυτή είναι άλλωστε και η αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη της ανταγωνιστικότητας και συνακόλουθα της βιωσιμότητας. Το Ελληνικό Εμπόριο είναι εδώ, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας και είναι σημαντικό να αναγνωριστεί αυτός ο ρόλος του, ως πολλαπλασιαστή στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία.

Κανένας εθνικός και ευρωπαϊκός αναπτυξιακός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι βιώσιμος εάν δεν λαμβάνει υπόψη το οικοσύστημα του εμπορίου, τόσο στην εγχώρια όσο και την διεθνή αγορά. Απαιτούνται ωστόσο από τη πολιτεία στοχευμένες και κυρίως ευέλικτες πολιτικές για την εξέλιξη του Ελληνικού Εμπορίου. Η ανάπτυξη της οικονομίας είναι κυκλική και η ισχύς της εφοδιαστικής αλυσίδας προσμετράτε από την ισχύ του εμπορικού κρίκου.

Χρόνια πολλά στους ανθρώπους του ελληνικού εμπορίου!

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου