Τοπικές Ειδήσεις

Επιμένει η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ για τις 10 κάλπες στο νησί της Ρόδου

• Εστάλη εκ νέου στην ΕΔΕΚΑΠ η απόφαση προς επικύρωση

Σε κλίμα σύμπνοιας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής νότιας Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, μετά από τις εξελίξεις με την ΕΔΕΚΑΠ η οποία δεν δέχθηκε την ομόφωνη απόφαση της Ν.Ε. για το άνοιγμα καλπών σε κάθε Δημοτική Ενότητα της Ρόδου και αφετέρου έθεσε θέμα «αναγνώρισης» του τοπικού κομματικού οργάνου.
Στη συνεδρίαση το βράδυ της Πέμπτης, τα εννέα από τα 10 μέλη της Ν.Ε. νότιας Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, επαναβεβαίωσαν την απόφασή τους να στηθούν κάλπες σε κάθε Δημοτική Ενότητα (πλην του κ. Δ. Ζανεττούλη).
Όπως επισημάνθηκε, η λειτουργία εκλογικών τμημάτων σε κάθε δημοτική ενότητα θα διευκολύνει τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που επιθυμούν να ψηφίσουν για την ανάδειξη νέου προέδρου και επιπλέον είναι αυξημένο το ενδιαφέρον και αναμένεται μεγάλη προσέλευση κόσμου.
Η απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής νότιας Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ έχει σταλεί εκ νέου προς την ΕΔΕΚΑΠ προς επικύρωση η οποία υπενθυμίζουμε ότι έχει προτείνει να στηθούν κάλπες με τον τρόπο που είχαν στηθεί το 2021.
Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2021 είχαν στηθεί επτά κάλπες στη Ρόδο τρεις στην πόλη της Ρόδου (Ροδίνι), μία στη Δ.Κ. Κρεμαστής, μία στη Δ.Κ. Αρχαγγέλου, μία στη Δ.Κ. Γενναδίου, μία στην Δ.Κ. Έμπωνας, μια στη Δ.Κ. Ιαλυσού και μια στη Δ.Κ. Αφάντου.
Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση εφορευτικών επιτροπών ανά κάλπη και για τις 10 Δημοτικές Ενότητες, με πρόεδρο, γραμματέα και χειριστή tablet.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάση τον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, στον οποίο θα ενσωματωθεί το μητρώο μελών του Κινήματος, ώστε να προστεθεί ειδική σήμανση δίπλα από τα μέλη του.
Με αυτή τη δυνατότητα, κατά την αναζήτηση των ψηφοφόρων στον εκλογικό κατάλογο, θα εντοπίζονται αυτόματα τα μέλη και δεν θα χρειάζεται η συμπλήρωση νέας αίτησης μέλους/φίλου κατά την διαδικασία ψηφοφορίας, σε αντίθεση με τα νέα μέλη και όλους τους φίλους που υποχρεωτικά θα συμπληρώσουν έντυπο εγγραφής. Σημειώνεται πως βάσει καταστατικής πρόβλεψης δικαίωμα ψήφου έχουν Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών (γεννηθέντες το έτος 2008).
Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ, ο κάθε ένας που προσέρχεται στην ψηφοφορία, αν δεν είναι ήδη εγγεγραμμένος στο μητρώο μελών, στην αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου που υπογράφει αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση το καταστατικό και συναινεί στην διαχείριση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων από τον πολιτικό φορέα με βάση το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).
Στον δεύτερο γύρο, δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όλα τα μέλη/φίλοι που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής. Κατά την εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου, η αναζήτηση των στοιχείων των ψηφοφόρων θα πραγματοποιηθεί από το μητρώο ψηφισάντων που θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση τού πρώτου γύρου.
Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε οποιοδήποτε τμήμα επιθυμούν (ίδιο ή διαφορετικό με τον πρώτο γύρο).
Αυτό που απομένει αφού η ΕΔΕΚΑΠ επικυρώσει (ή όχι) την απόφαση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, είναι να συνέλθει εκ νέου το τοπικό κομματικό όργανο παρουσία των εκπροσώπων των υποψηφίων προέδρων για να ληφθεί απόφαση και για τα μέλη των επιτροπών.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρόσφατη επιστολή του γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ η ΕΔΕΚΑΠ δεν έχει ακόμα απαντήσει όχι μόνο για την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη σε ό,τι αφορά στις κάλπες αλλά και για το θέμα «αναγνώρισης» του εκλεγμένου γραμματέα κ. Νίκου Μουτσάκη αλλά και του συνόλου των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής που έθεσε η κ. Ρ. Ζαρκαδούλα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Ν. Μουτσάκη.
Όπως έγραψε η «δ», αυτό προκάλεσε την «έκρηξη» του κ. Νίκου Μουτσάκη, ο οποίος με επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ, χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, κάνει λόγο για μνημειώδη αδράνεια των οργάνων του ΠΑΣΟΚ και καλεί τα μέλη της Επιτροπής να του απαντήσουν εγγράφως ότι δεν υπάρχει Νομαρχιακή Επιτροπή, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:
«Έχω υπομείνει πολλά εξαιτίας της μνημειώδους αδράνειάς σας καθώς και άλλων οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Παρ’ όλα αυτά η Νομαρχιακή υπάρχει. Αν διαφωνείτε περιμένω εγγράφως σήμερα την απάντησή σας. Αν από την άλλη δεν σας αρέσω, να πάτε σε άλλο κόμμα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου