Τοπικές Ειδήσεις

Αλέξανδρος Κολιάδης: Καταρρέει πλέον η εικόνα του… βαθυστόχαστου αιρετού

• Το επικοινωνιακό περιτύλιγμα με το οποίο τον έχουν περιβάλει ξετυλίγεται και χάνεται • Η επιστολή του Προέδρου του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ

Καταρρέει λόγω της αδυναμίας του Αλέξανδρου Κολιάδη να κατανοήσει στοιχειώδη θέματα και λειτουργίες, που άπτονται του σεβασμού στο πρωτόκολλο, στους κανόνες καλής συμπεριφοράς, σε θεσμούς, διαδικασίες ακόμη και σε συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους, η εικόνα του “βαθυστόχαστου αιρετού”, που σε κοιτά με προσοχή στα μάτια όταν σου μιλάει και βολιδοσκοπεί σκέψεις, αφού δεν μπορεί να ισορροπήσει πτυχές του χαρακτήρα του, όπως αυτές γαλουχήθηκαν στο παρελθόν, με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του αξιώματος που καλείται πλέον να υπηρετήσει.
Το επικοινωνιακό περιτύλιγμα με το οποίο τον έχουν περιβάλει ξετυλίγεται και χάνεται σε κάθε δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ή της δημοτικής επιτροπής, αφού έχει πλέον μετατρέψει το κορυφαίο όργανο διοίκησης του νησιού σε χώρο εκτόνωσης συμπλεγμάτων για τις ανάγκες ψυχαγωγίας των κάθε είδους θεατών στα social media.
Mια δημοτική αρχή, που ζυγίζει την επιτυχία της με τον αριθμό των likes σε αναρτήσεις είναι δύσκολο ως αδύνατο να ανταποκριθεί στις σοβαρές απαιτήσεις των καιρών και του νησιού.
Είναι δεδομένο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο αφού περιορίζεται να αναθεματίζει το κακό παρελθόν και να μοιράζει υποσχέσεις για έργα στο μέλλον.
Απλές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση κακώς κειμένων, που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν εύκολα με αυτεπιστασίες και με εργάτες, δεν γίνονται.
Τα εσώψυχα με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Αντώνη Καμπουράκη, με μέλη της ίδιας παρατάξεως προεξέχοντος του κ. Τηλέμαχου Καμπούρη, εκ των στενών φίλων του στο παρελθόν, είναι δύσκολο να κρυφτούν πλέον και έχουν κουράσει.
Η εικόνα του δημάρχου να καλεί απαξιωτικώς την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου στο δημαρχείο αρνούμενος δήθεν να ανταποκριθεί σε πρόσκλησή της για το μεταναστευτικό και ταυτόχρονα, ενώ δεν είναι οικοδεσπότης, να καλεί στο Εισαγγελικό γραφείο τρίτους… είναι ακόμη μια ένδειξη του πώς πρόκειται να κακοφορμίσει μια συμπεριφορά αν δεν αλλάξει ο ίδιος και οι συνεργάτες του ρότα.
Η αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων που έρχονται στην επικαιρότητα με υπόνοιες για υπόγειες διαδρομές και η επικοινωνιακή διαχείρισή τους με απαξίωση δημοσιογράφων και ΜΜΕ, είναι ακόμη μια τακτική που ακολουθεί, ενώ πλέον διαπιστώνεται ότι επιδιώκει, αν και δεν έχει τα εχέγγυα να αντιγράψει τις τακτικές άλλων γραφείων τύπου.
Και είναι παντελώς αδιάφορο πράγματι τα όσα λέγονται και γράφονται ως κριτική στο έργο και μη έργο του, αν μπαίνουν από το ένα αυτί και βγαίνουν από το άλλο… όπως ο ίδιος δήλωσε, (παρότι κανείς δεν στόχευσε στην κοιλότητα του ωτός του) ενώ κανείς δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το ό,τι δηλώσεις και συμπεριφορές του προκαλούν δυσμενείς εντυπώσεις ακόμη και σε ανώτατους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.


Η «δημοκρατική» δημοσιοποιεί σήμερα αυτούσια επιστολή του Προέδρου του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Διομήδη Κυριλλόπουλου, ως απάντηση στα όσα δήλωσε ο κ. Κολιάδης για την έκδοση και την ημερομηνία καθαρογραφής της αποφάσεως του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των αναιρέσεων που άσκησαν οι κ.κ. Αντώνης Καμπουράκης και ο ίδιος, κατά της υπ’ αριθμ. Α41/2024 απόφασης του 2ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία εκλογικών διαφορών).
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο καθηγητής κ. Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των νομικών συμπαραστατών του κ. Καμπουράκη στην συγκεκριμένη «αντιδικία» ενώπιον του ΣτΕ ενημέρωσε με αναφορά του προς τον Πρόεδρο του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Διομήδη Κυριλλόπουλο, για την ραδιοφωνική δήλωση του δημάρχου Ρόδου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη.
Στην επιστολή του Προέδρου του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ, με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου 2024, προς τον καθηγητή κ. Λοβέρδο αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμε κύριε Καθηγητά,
Σε απάντηση της από 19.9.2024 επιστολής σας ενημερώνω ότι ουδεμία απόφαση έχει εκδοθεί επί της αναφερόμενης στην εν λόγω επιστολή υπόθεσης.
Η υπόθεση τελεί υπό διάσκεψη και ουδεμία σχετική διαρροή έχει λάβει από το Δικαστήριο. Οι αναφερόμενες στην ίδια ως άνω επιστολή δηλώσεις του κ. Α. Κολιάδη είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, ο ίδιος φέρει την απόλυτη ευθύνη τους.
Με τιμή
Διομήδης Κυριλλόπουλος
Πρόεδρος του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Κι ενώ έτσι έχουν τα πράγματα και το θεσμικό και ουσιαστικό ατόπημα, από έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων λειτουργιών ως και την ανάγκη να πει κάτι βαρύγδουπο, που θα προκαλέσει αίσθηση, είναι δεδομένο, το χειρότερο όλων είναι ότι ενώ όλα τα ΜΜΕ που πρόσκεινται θετικά στον ίδιο αντιλήφθηκαν και διαφήμισαν την δήλωσή του, έφτασε στο σημείο να κραυγάζει για «συμμορίες του ψέματος»!!!
“Αθλιότητες, συκοφαντίες και ασυναρτησίες από την συμμορία του ψέματος, για ακόμα μια φορά”. Αυτό είναι το αυτούσιο ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξή μου στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Μέγα.
Οση λάσπη κι αν προσπαθούν να πετάξουν, η αλήθεια δεν παραποιείται.
Θα ήταν διασκεδαστική αν δεν ήταν πραγματικά τόσο λυπηρή η εικόνα τους να εκτίθενται διαρκώς ανεπανόρθωτα. Τη συμμορία του ψέματος την αφήνουμε στην κρίση του ροδιακού λαού. Εμείς συνεχίζουμε”, είπε ενώ στην ακριβή αποφώνηση της συνεντεύξεώς του στο απόσπασμα αυτής που συνοδεύει την ανακοίνωσή του αναφέρει επί του προκειμένου:
«Αυτή η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι η απόφαση έχει βγει και καθαρογράφεται και νομίζω εντός ημερών, το πολύ μια δύο εβδομάδες θα έχουμε και το οριστικό αποτέλεσμα».
Ακολούθησαν δε στην ίδια συνέντευξη και κάποια δυσνόητα όπως:
«Ναι κοιτάχτε, εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι και το Συμβούλιο Επικρατείας και τα Δικαστήρια, φροντίζουν να βλέπουν και το αποτέλεσμα, πώς εξελίχθηκε το αποτέλεσμα και από εκεί και έπειτα θα δουν το νομικό ζήτημα της όλης υπόθεσης, δηλαδή δεν είναι αυτό που εξέτασε το δικαστήριο, αλλά και η νομική φύση αυτής της προσφυγής».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου