Τοπικές Ειδήσεις

Έπαινοι στον Μάνωλη Μαρκόπουλο από το Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων αλλά μομφές για άλλους ξενοδόχους

Από το Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση που αποτυπώνει τις απόψεις της διοικήσεως του ως προς τις απόψεις που εκφράζονται για επιχειρηματίες του νησιού μας. Αναλυτικά αναφέρει:

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου επιθυμεί να εκφράσει την εκτίμηση του προς τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Παρά τις όποιες διαφωνίες και τις διαφορές που προέκυψαν κατά καιρούς, η στάση και η δράση του ήταν πάντοτε υποδειγματική. Ήταν πολλές φορές αρωγός στις προσπάθειές μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων του κλάδου, ακόμη και μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19.

Ο πρώην πρόεδρος διακρίθηκε για την ανοιχτή του διάθεση στο διάλογο, και παρόλο που οι θέσεις μας συχνά διέφεραν, αυτές οι διαφωνίες οδήγησαν σε εποικοδομητικές λύσεις και συμπεράσματα. Παράλληλα, ο ίδιος, ως ιδιοκτήτης ξενοδοχείων, έδειξε αδιαμφισβήτητη εργατικότητα και αφοσίωση, χωρίς να φοβάται μήπως “τσαλακωθεί” η εικόνα του ως προέδρου, όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν. Αυτό είναι ένα σπάνιο γνώρισμα που επιβεβαιώνει την πραγματική του γνώση και το πάθος για τον κλάδο.

Επίσης, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τη σημαντική φιλανθρωπική του δράση, την οποία ο ίδιος διακριτικά κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά είναι γνωστή σε όσους τον γνωρίζουν προσωπικά.

Με αυτή την ευκαιρία, και συνοδεύοντας τη μεστή συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο  Νατάσα Παμπρή , του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματά του και ελπίζουμε να συνεχίσει με την ίδια αφοσίωση και ήθος.

Ωστόσο, δε μπορούμε να αποφύγουμε να σχολιάσουμε με έντονο τόνο τις πρακτικές που παρατηρούμε στους νεότερους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της περιοχής μας.

Αντί να βαδίσουν στα χνάρια του κυρίου Μαρκοπούλου και να μάθουν από από την αξιέπαινη στάση του και την ωριμότητα του, όντας συνομήλικοι του ,είναι πλέον φανερό πως αρκετοί από αυτούς έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν μια πορεία που επικεντρώνεται στο προσωπικό όφελος και την προβολή, αντί να ενδιαφέρονται για την ουσία και την πραγματικότητα των αναγκών του κλάδου. Εκμεταλλευόμενοι τους τίτλους τους στη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων, δίνουν έμφαση στο φαίνεσθαι και στις προσωπικές τους φιλοδοξίες, παραμελώντας τις ευθύνες που φέρει η θέση τους. Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και αδικεί τον Ροδιακό τουρισμό,το σύνολο της Ε.Ξ.Ρ.  και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται καθημερινά για καλύτερες συνθήκες.

Σαφέστατα  η μομφή αυτή δεν αφορά το σύνολο και ιδιαίτερα τα μεγαλύτερης ηλικίας και εμπειρίας μέλη της Ένωσης, τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όπως και ο τωρινός της πρόεδρος, ο οποίος συνεχίζει να υπηρετεί το ρόλο του με τη δέουσα αφοσίωση.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου