Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου το Ινστιτούτο Καταναλωτή (ΙΝΚΑ) Ρόδου εγκαινιάζει μια σειρά ενημερώσεων με την Επιτροπή Εκπαίδευσης του ΙΝΚΑ12 και διοργανώνει εσπερίδα με θέμα
«Σχολικό Κυλικείο: Ασφάλεια – Υγιεινή – Ποιότητα»
Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γ. Καραγιάννης του Επιμελητηρίου Δωδεκάνησου (ΕΒΕΔ), Γρ. Λαμπράκη 8 στις 18:30 – 20:00.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Βιοχημικός – Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κ. Ματίνα Πουλλή θα παρουσιάσει
·τη νομοθεσία που διέπει τα σχολικά κυλικεία
·τις μεθόδους παρασκευής και συντήρησης για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων
· προτάσεις με υγιεινά σνακ
σνακ για ειδικές ομάδες μαθητών (π.χ. δυσανεξία στη γλουτένη, τροφικές αλλεργίες, διαβήτης κλπ.).
Και ο Χημικός Διαιτολόγος Msc MBA υπεύθυνος φορέα πιστοποίησης HACCP για κυλικεία κ. Παρινός Κωνσταντίνος, θα παρουσιάσει
HACCP στα κυλικεία
Η εκδήλωση απευθύνεται στους υπεύθυνους των κυλικείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικούς όπως και σε γονείς μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η προστασία των μικρών καταναλωτών – μαθητών μέσω της ορθής ενημέρωσης των υπευθύνων παρασκευής και διάθεσης τροφίμων στα σχολικά κυλικεία του νησιού.
Γιατί η καθημερινότητα περνάει από τα χέρια μας.
Είσοδος ελεύθερη