Τοπικές Ειδήσεις

Ανιση η μάχη της λακκούβας στη Ρόδο

«Βομβαρδισμένοι» οι δρόμοι εντός και εκτός πόλης

Ενα μόνιμο πρόβλημα για τη Ρόδο αποτελούν οι λακκούβες στο οδόστρωμα. Διαχρονικά, δεν υπήρξε κάποια ολοκληρωμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου, με αποτέλεσμα οι διαστάσεις που έχει λάβει να είναι ανεξέλεγκτες. Στο κέντρο της πόλης, στις γειτονιές και στα χωριά, οι δρόμοι μοιάζουν βομβαρδισμένοι.
Επικίνδυνοι… κρατήρες υπάρχουν παντού και οι πολίτες σπάνε καθημερινά το τηλεφωνικό κέντρο 15588 προκειμένου να αναφέρουν κάποια νέα λακκούβα. Η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους είναι άκρως αποκαρδιωτική. Μετά τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν προ ολίγων ημερών, ξεπρόβαλαν νέες λακκούβες, οι οποίες είχαν κλείσει πρόχειρα με αποτέλεσμα η εικόνα να έχει γίνει ακόμη χειρότερη.

Είναι συχνές οι περιπτώσεις οδηγών που έχουν πέσει σε κάποια λακκούβα με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές τα οχήματά τους ή πεζών που διαμαρτύρονται ότι σκόνταψαν και κινδύνευσαν να τραυματιστούν σοβαρά.
Όπως δηλώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Σταύρος Τσούβαλης, η δημοτική αρχή είναι ενήμερη για κάθε λακκούβα σε όλη τη Ρόδο. Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την προμήθεια ασφαλτομίγματος και το επόμενο διάστημα συνεργεία του δήμου θα ξεκινήσουν την αποκατάσταση των λακκουβών.
«Δεχόμαστε καθημερινά πολλά αιτήματα από τους συμπολίτες μας για την αποκατάσταση λακκουβών. Γνωρίζουμε ακριβώς ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί και έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία προμήθειας ασφαλτομίγματος προκειμένου το επόμενο διάστημα να βγουν έξω τα συνεργεία και να αρχίσουν να κλείνουν τις λακκούβες. Προσπαθούμε να χωρίσουμε το νησί σε ζώνες έτσι ώστε ανά δύο με τρεις μέρες τα συνεργεία να μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή. Όταν ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης των λακκουβών, τα συνεργεία θα προβούν στην καταγραφή και άλλων αναγκών-προβλημάτων που δεν γνωρίζαμε. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ολοκληρωμένες λύσεις», είπε ο κ. Τσούβαλης.
Επικίνδυνη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η οδός Ιερού Λόχου, καθώς έχουν αποκολληθεί πολλές πλάκες (Λάρδου) με αποτέλεσμα να έχουν ανοίξει πολλές …τρύπες. Ο συγκεκριμένος δρόμος πρόκειται να κλείσει για μία με δύο μέρες σύμφωνα με τον κ. Τσούβαλη προκειμένου να επανατοποθετηθούν όσες από τις πλάκες έχουν …περισυλλεχθεί από το δρόμο. Η προμήθεια νέων είναι αδύνατη, καθώς το εργοστάσιο που τις παρήγαγε έχει πλέον κλείσει.











Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΡ είχε …καταγράψει περισσότερες από 5000 λακούβες και είχε αναθέσει πέντε συντονισμένες εργολαβίες για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων. Δεν είναι παρόλα αυτά γνωστό αν έκλεισαν και οι 5000 λακούβες ή αν σταμάτησαν οι διαδικασίες και θα συνεχιστούν ξανά από τη ΔΕΥΑΡ. Πάντως ακόμη και κάποιες από αυτές που είχαν κλείσει από τη ΔΕΥΑΡ, φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να χαλάνε και πάλι σύμφωνα με όσα αναφέρουν πολίτες. Γενικώς, η μάχη της λακούβας αποδεικνύεται άνιση αφού οι διαδικασίες για την αποκατάστασή τους γίνονται με το …στανιό, ενώ συνεχώς προκύπτουν νέα προβλήματα.
Βεβαίως, δεν είναι οι λακκούβες το μόνο πρόβλημα. Σε κακή κατάσταση είναι τα περισσότερα πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης και στα πέριξ. Φθορές, λακούβες και επικίνδυνες «παγίδες» συναντά κανείς σχεδόν παντού. Σχεδόν σε όλα τα πεζοδρόμια υπάρχουν δέντρα με μεγάλες ρίζες οι οποίες σπάνε τις πλάκες με αποτέλεσμα να εμποδίζουν τους πεζούς και κυρίως τα καρότσια να περάσουν. Περιττό να αναφερθεί ότι στα πεζοδρόμια δεν υπήρξε την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον έστω η μικρή παρέμβαση για τον ευπρεπισμό τους. Η δημοτική αρχή, όπως είπε ο κ. Τσούβαλης αναζητά τρόπους για την αποκατάσταση των πεζοδρομίων, καθώς η οικονομική κατάσταση του δήμου δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρεμβάσεις.

Περιορισμένα είναι τα περιθώρια για νέες ασφαλτοστρώσεις και πάλι λόγω της οικονομικής κατάστασης του Δήμου. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε υλοποιήσει ένα ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων (για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια έπεσε άσφαλτος στο κέντρο της πόλης και σε γειτονιές, 25ης Μαρτίου, ΜΗΔΕΙΑ κλπ). Ωστόσο δεν φαίνεται να είναι στα άμεσα σχέδια της δημοτικής Αρχής να περιλαμβάνονται ασφαλτοστρώσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου