Ειδήσεις

Ρόδος και Κρήτη κορυφαίοι προορισμοί για τους Γάλλους

Δύο Ελληνικά ήταν ο κορυφαίος προορισμός των Γάλλων ταξιδιωτών που ταξίδεψαν με πακέτο διακοπών την καλοκαιρινή σεζόν του 2024, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η Ένωση επιχειρήσεων τουρ οπερέιτορ της Γαλλίας, SETO.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι στα ταξίδια για την περίοδο από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου του 2024, ο κορυφαίος προορισμός των Γάλλων με οργανωμένες διακοπές ήταν η Κρήτη και η Ρόδος, οι οποίες συγκεντρώνουν 175.683 ταξιδιώτες, σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την περυσινή σεζόν.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Τυνησία, με 164.937 ταξιδιώτες και ακολουθούν οι Βαλεαρίδες (145.000) και η Ελληνική ενδοχώρα με 120.339 Γάλλους ταξιδιώτες, μειωμένοι κατά 1,6% από πέρυσι.

Την κατάταξη συμπληρώνουν τα Κανάρια, το Μαρόκο, η Ισπανική ενδοχώρα, η Ιταλία (σημείωσε την μεγαλύτερη αύξηση ταξιδιωτών από πέρυσι, της τάξης του 30,1%), η Πορτογαλία και η Τουρκία.

Σύμφωνα με την Ένωση SETO, για την ίδια ταξιδιωτική περίοδο του 2024, τα έσοδα των τουρ οπερέιτορ-μελών της ανήλθαν σε 2,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 4,8% από πέρυσι. Το μέσο έσοδο ανά επισκέπτη ανήλθε σε 1.433 ευρώ, αυξημένο κατά 6,6% από πέρυσι.

O Ιούλιος παρουσίασε μείωση 9% στα έσοδα και ο Αύγουστος μικρή αύξηση (2%), ενώ ο Οκτώβριος ήταν ενισχυμένος κατά 13% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Το σύνολο των ταξιδιωτών των τουρ οπερέιτορ-μελών της Ένωσης κατά την περίοδο αυτή ανήλθε σε 1,6 εκατ., μειωμένοι κατά 1,7% από πέρυσι.

Πηγή: tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου