Τοπικές Ειδήσεις

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Θα αυξηθεί η αστυνομική παρουσία στο Νότιο Αιγαίο και τα μικρά νησιά»

Για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα κυρίως στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μίλησε στην τηλεόραση του OPEN ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο ίδιος είπε ότι θα ενισχυθεί η παρουσία της αστυνομίας στα νησιά αυτά ενώ έκανε λόγο για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα που θέλει συνολική λύση και όχι η κάθε μία χώρα να παίρνει ξεχωριστά μέτρα ενώ προειδοποίησε ότι αν κλιμακωθεί η κατάσταση στο Λίβανο οι ροές θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό.

«Αυξημένες οι ροές στο Νότιο Αιγαίο και τα μικρά νησιά»
«Υπολογίζουμε ότι οι ροές είναι αυξημένες κατά 60%. Πρέπει να βρούμε την ειδική δυναμική της αύξησης αυτών των ροών. Για παράδειγμα, στον Έβρο είναι οριακά μειωμένες οι ροές κατά 5%, άρα περνάνε λιγότεροι, κάτι αποδίδει εκεί πέρα, τα εμπόδια, ο φράχτης, η διασυνοριακή συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας. Από το βόρειο Αιγαίο είναι επίσης ίδιες οι ροές. Αυξημένες οι ροές είναι στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Πέρσι εισήλθαν 77 παράνομοι μετανάστες φέτος είναι στους 2.700« ανέφερε ο υπουργός.Όπως είπε για το τι θα γίνει «θεωρώ ότι θα ενισχυθεί η παρουσία της αστυνομίας στο Νότιο Αιγαίο και στα μικρά νησιά που το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο γιατί δεν είναι εξοπλισμένα με δομές. Επομένως, χρειάζεται αστυνομική παρουσία. Να τονιστεί το αίσθημα ασφάλειας και της τοπικής κοινωνίας  και των τουριστών. Κάποιοι συνοριοφύλακες θα κατευθυνθούν σε αυτά τα νησιά. Και το λιμενικό πρέπει να έχει παρουσία, τα πλωτά του μέσα είναι στα όρια των αντοχών τους γιατί πρέπει να είναι συνέχει αναπτυγμένα. Πρέπει να βρίσκουμε τρόπο να εντείνουμε την παρουσία των αρχών στο πεδίο, αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά».

«Το μεταναστευτικό είναι θέμα ευρωπαϊκό»
Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι «η διαχείριση του μεταναστευτικού δεν είναι μόνο θέμα κάθε μίας χώρας ξεχωριστά. Είναι θέμα ευρωπαϊκό». «Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν παγκόσμιες λύσεις και το μεταναστευτικό είναι μια παγκόσμια λύση. Αν κάθε χώρα κάνει ότι νομίζει χωρίς να διαβουλεύεται παίρνοντας μονομερείς αποφάσεις, τότε όχι μόνο δεν θα έχουμε συνολική λύση, αλλά και χώρες – όπως η Ελλάδα που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη πίεση γιατί είναι χώρες υποδοχής στα σύνορα της Ευρώπης – θα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη πίεση και αυτό είναι άδικο. ‘Ηδη η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν απίστευτη πίεση» τόνισε.

Όσο για την άνοδο της ακροδεξιάς είπε «η ακροδεξιά και τα αντισυστημικά κόμματα γενικά δίνουν υπεραπλουστευμένες απαντήσεις σε πολύ περίπλοκες και σύνθετες ερωτήσεις και χαϊδεύουν αυτιά και προσελκύουν ένα κομμάτι της υποψιασμένης, καχύποπτης ή επιφυλακτικής κοινής γνώμης, εξου και η άνοδος τους. Το θέμα όμως είναι πολύ πιο σύνθετο και περίπλοκο. Όμως είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να δούμε όλοι, τι μπορεί να βελτιωθεί».

«Ο Μάριος Σαλμάς ξεπέρασε τα όρια»
Ερωτώμενος για τη διαγραφή Σαλμά από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: «Ο Μάριος Σαλμάς γνωρίζει ότι υπερέβη κάποια όρια άρα λίγο πολύ γνώριζε ότι η εξέλιξη αυτή θα γινόταν. Όταν υπερβαίνουμε τα όρια στην κριτική μας πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε τις συνέπειες».

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου