Με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου αποφασίστηκε να μην γίνει κατηγορία σε βάρος τριών μελών γνωστής ξενοδοχειακής εταιρείας και ενός δικαστικού επιμελητή, που καταμηνύθηκαν από τουριστική εταιρεία, που εδρεύει στο Δήμο Νέας Σμύρνης Αττικής.
Σε βάρος των κατηγορούμενων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος, της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας στις ανωτέρω πράξεις.
Η εγκαλούσα εταιρεία δραστηριοποιούμενη στον χώρο της παροχής ολοκληρωμένων ξενοδοχειακών και τουριστικών υπηρεσιών διαχειρίζεται και διοικεί, μεταξύ άλλων και ξενοδοχειακή μονάδα νότια της Ρόδου την οποία μίσθωνε από ροδίτικη εταιρεία, δυνάμει ιδιωτικού συμφωνητικού.
Κατόπιν ανώμαλης εξελίξεως της μεταξύ τους συμβάσεως η εκμισθώτρια εταιρεία αιτήθηκε και πέτυχε την, σε βάρος της εγκαλούσας εταιρείας, έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου της Δικαστού του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.
Ακριβές αντίγραφο εξ’ απογράφου πρώτου εκτελεστού της διαταγής πληρωμής, με κάτωθι αυτής επιταγή προς εκτέλεση, επιδόθηκε στην εγκαλούσα την 4 Φεβρουαρίου 2013.
Μετά ταύτα την 26 Φεβρουαρίου 2013 ο δικαστικός επιμελητής προέβη σε εκτέλεση της διαταγής απόδοσης μισθίου αποβάλλοντας την εγκαλούσα από το ξενοδοχείο, παρουσία δύο μαρτύρων.
Την 28 Φεβρουαρίου 2013 υπάλληλοι της εγκαλούσας μετέβησαν στη Ρόδο ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες προετοιμασίες, εντούτοις διαπίστωσαν αφενός μεν ότι η πόρτα του ξενοδοχείου ήταν σφραγισμένη αφετέρου δε ότι είχαν αλλαχθεί οι κλειδαριές των εγκαταστάσεων.
Μετά από επικοινωνία των δύο πλευρών, η εγκαλούσα ενημερώθηκε για την αποβολή και ότι για την αποβολή αυτή είχε συνταχθεί έκθεση αποβολής.
Εντούτοις, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην έγκληση, ενώ σε ένα αντίγραφο αυτής που είχε κατατεθεί από την εταιρεία των κατηγορουμένων ενώπιον του Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Ρόδου κατά την συζήτηση αιτήματος προσωρινής διαταγής από κατατεθείσα αίτηση της εγκαλούσας για λήψη ασφαλιστικών μέτρων περί αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης δεν περιέχονταν τα, εκτός εκτέλεσης, αντικείμενα της εγκαλούσας εταιρείας, στο αντίγραφο που της επιδόθηκε την 19 Μαρτίου 2013 υπήρχε αναλυτικός κατάλογος των αντικειμένων αυτών.
Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο αναλυτικός κατάλογος με τα εκτός εκτέλεσης αντικείμενα της εγκαλούσας, λόγω του μεγάλου αριθμού τους, συμπληρώθηκε μέσα στο πλαίσιο του νόμου, ήτοι εντός 30 ημερών από την εκτέλεση.
Συνεπώς δεν τελέστηκαν αντικειμενικά τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της παράβασης καθήκοντος, καθώς οι ενέργειες του δικαστικού επιμελητή ήταν νόμιμες και εντός των νόμιμων προθεσμιών.