Τοπικές Ειδήσεις

Στο 90% οι πληρότητες των ξενοδοχείων τον Σεπτέμβριο στη Ρόδο

Στο 90% φτάνουν οι πληρότητες των ξενοδοχείων τον τρέχοντα μήνα, ενώ τον Οκτώβριο προβλέπεται ότι θα σκαρφαλώσουν στο 80%, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος τουρισμού και πολιτισμού, κ. Γεώργιος Τόππος. Η τουριστική κίνηση την χαμηλή, φθινοπωρινή σεζόν στη Ρόδο είναι καλύτερη από κάθε άλλη φορά και αναμένεται να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός νέου ρεκόρ αφίξεων. Τη φετινή χρονιά, η Ρόδος εκτιμάται ότι θα σπάσει το φράγμα των τριών εκατομμυρίων αφίξεων.
«Οι πληρότητες τον Σεπτέμβριο φτάνουν στο 90%, ενώ τον Οκτώβριο θα προσεγγίσουν το 80%. Τα πράγματα εξελίσσονται δυναμικά για τον τουρισμό στο νησί μας», είπε ο κ. Τόππος σημειώνοντας ότι τον Νοέμβριο αναμένονται στα πρώτα γκρουπ από την Κίνα και την Ινδία. Επίσης, θα υλοποιηθεί και τη φετινή χρονιά ειδικό χειμερινό πρόγραμμα τουρισμού με αποτέλεσμα οι αφίξεις να συνεχιστούν μέχρι και τον Δεκέμβριο.
Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Ο Δήμος Ρόδου έχει προγραμματίσει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τον εορτασμό τις Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Συγκεκριμένα η Δ/νση Τουρισμού, η Δ/νση ΔΟΠΑΡ και ο ΠΡΟΤΟΥΡ του Δήμου Ρόδου γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με μία μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων της Ρόδου με την ορχήστρα του Στέφανου Θαρρενού, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Ελευθερίας, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο, στις 20.00. Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την ορχήστρα της στην Πλατεία Ελευθερίας, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο. Διάφορες εκδηλώσεις (π.χ. βραβεύσεις επαναλαμβανόμενων τουριστών) θα πραγματοποιηθούν και εκτός πόλεως σε τουριστικές περιοχές, όπως στα Κοσκινού, στο Φαληράκι, στα Κολύμπια, στη Λίνδο, στη Θεολόγο.
«Θα έχουμε τη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε στη Ρόδο τη διεθνούς φήμης συνθέτρια και βιολονίστα Ευανθία Ρεμπούτσικα για μία μοναδική συναυλία.
Πάντα η Ρόδος τιμά την παγκόσμια ημέρα τουρισμού με ξεχωριστές εκδηλώσεις. Μέλημά μας είναι να προσφέρουμε ποιοτικές εκδηλώσεις τόσο στους μόνιμους κάτοικους του νησιού μας όσο και στους επισκέπτες μας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος και ευχαρίστησε όλους, την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.
Ο κ. Τόππος είπε ακόμα ότι γενικότερα ο δήμος Ρόδου …επενδύει σε μεγάλες διοργανώσεις οι οποίες φιλοξενούνται στη Ρόδο κατά τη χαμηλή τουριστική σεζόν. Τον Οκτώβριο σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας το Διεθνές Πρωτάθλημα Kick Boxing που θα προσελκύσει περισσότερους από 2000 επισκέπτες μαζί με τους αθλητές. Αντίστοιχα, ο δήμος Ρόδου στηρίζει τον Διεθνή Μαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2025 για δέκατη φορά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου