Τοπικές Ειδήσεις

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Απερίτη Καθηγητή, Εμμανουήλ Νιοτή

Στα νησιά των βράχων, γεννώνται άνθρωποι, που κάνουν υπερήφανη της Ελλάδα. Άνθρωποι, που στη ζωή τους προσέφεραν γνώση και ηθική. Αδιαπραγμάτευτη προσωπικότητα με τα συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ο Καθηγητής Μαθηματικών και Λυκειάρχης, Μανώλης Νιοτής, από το Απέρι της Καρπάθου.

Από οικογένεια που μάτωσε για την ελευθερία της πατρίδας μας και αγάπησε τη λύρα και την παράδοση της Καρπάθου. Αρνούμενος να μεταναστεύσει, παρέμεινε στην Ελλάδα, όπου σπούδασε σε εποχές φτώχιας γύρω του.

Με πρώτο σταθμό της Κάσο και δεύτερο τη Ρόδο, έγραψε μια λαμπρή διδακτική ιστορία και καταξιώθηκε ως ο αυστηρός καθηγητής, με συγκινητική όμως αγάπη για τους μαθητές του.

Πώς να αποχαιρετήσει κανείς, έναν άνθρωπο, που ζει στη θύμηση χιλιάδων παιδιών που δίδαξε και αγάπησε σαν δικά του;

Υπερήφανη η Καρπάθικη γη που επέλεξε να αναπαυθεί για πάντα. Λυπημένη, όλη η μαθητική κοινότητα που απορρόφησε αρχές και μάθηση από τη διδασκαλία του.

Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο του Άννα και την οικογένεια του.

Μιχάλη, Φράνσις, Αλέξανδρε, ο πατέρας σας, θα συνεχίσει να σας διδάσκει. Ας είναι η θύμησή του, πηγή υπερηφάνειας για εσάς.

Αιωνία του η Μνήμη…

 

Με εκτίμηση,

 

Ιωάννης Κ. Παππάς

Τ. Υφυπουργός Ναυτιλίας

& Νησιωτικής Πολιτικής

Βουλευτής Δωδ/σου Ν.Δ.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου