Ειδήσεις

“Πουλάει” ο ελληνικός τουρισμός: Αυξήσεις στα πακέτα της επόμενης σεζόν

Αυξήσεις στα συμβόλαια με τους tours operators πέτυχαν και για το 2025 οι ξενοδόχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr από επιχειρηματίες της αγοράς, οι αυξήσεις ανέρχονται μεσοσταθμικά κοντά στο 5%.

Υπενθυμίζεται πως πέρσι, για τη σεζόν του 2024, οι ξενοδόχοι στις διαπραγματεύσεις είχαν εξασφαλίσει αυξήσεις κοντά στο 10% κατά μέσο όρο. Η νέα άνοδος στις τιμές των πακέτων θεωρείται από τους παράγοντες του χώρου πως συνιστά επιτυχία. Όπως σημειώνουν, ο ελληνικός τουρισμός συνεχίζει να “πουλάει” και η ζήτηση από τις βασικές αγορές του εξωτερικού εκτιμάται πως θα συνεχίσει να είναι ανοδική, παρά τον έντονο ανταγωνισμό με τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου.

Όπως αναφέρουν επίσης πηγές από το χώρο των ξενοδόχων, οι αυξήσεις στις τιμές των συμβολαίων με τους tour operators έπρεπε να γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αυξημένο λειτουργικό κόστος των μονάδων. Παράλληλα, οι tour operators θέλουν να εξασφαλίσουν διαθεσιμότητα δωματίων και οι ξενοδόχοι υψηλότερες τιμές, εκμεταλλευόμενοι το θετικό momentum.

Σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις με τους tour operators, όπως λέει το ρεπορτάζ, έπαιξε το γεγονός πως καταγράφεται σημαντική επέκταση της τουριστικής περιόδου, και φέτος. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος λέγεται πως πάνε πολύ καλά από πλευράς ζήτησης, ενώ όλο και αυξανόμενος όγκος τουριστών επιλέγει να προγραμματίσει διακοπές εκτός υψηλής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο γερμανικός tour operator Alltours ανακοίνωσε πρόσφατα πως επεκτείνει το πρόγραμμά του μέχρι τις 24 Νοεμβρίου στην Κρήτη και έως τις 9 Νοεμβρίου στη Ρόδο λόγω υψηλής ζήτησης. Είχε προηγηθεί η TUI που έβαλε επιπλέον πτήσεις προς τους δύο προορισμούς (πρόσθεσε 65 επιπλέον πτήσεις με 12.300 θέσεις με την TUI Fly).

Προβληματίζουν όμως ταυτόχρονα τα σημάδια “κόπωσης”, καθώς παρά τις περισσότερες αφίξεις από το εξωτερικό, τα τουριστικά έσοδα τον Ιούλιο κατέγραψαν πτώση, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πηγή: tbetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου