Ρεπορτάζ

Ελεύθερος με όρους Αλβανός κατηγορούμενος για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ, αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Φαληρακίου, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών υπό τις ειδικότερες μορφές της κατοχής, της αποθήκευσης, της νόθευσης και της πώλησης.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος του ανωτέρω από την Δίωξη Ναρκωτικών Ρόδου αφορά και έναν 50χρονο κάτοικο Καλυθιών ο οποίος δεν συνελήφθη.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα περιήλθε τηλεφωνική πληροφορία στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, σύμφωνα με την οποία, άνδρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος διαμένει σε διαμέρισμα επί της λεωφόρου Ρόδου-Λίνδου, στο ύψος του Φαληρακίου, προβαίνει καθημερινά σε διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης σε τοξικομανείς της Ρόδου, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.
Για την εξακρίβωση της πληροφορίας, η οικία του κατηγορούμενου τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση.
Από την επιτήρηση προέκυψε πως το ως άνω διαμέρισμα επισκέπτονταν τακτικά διάφορα άτομα τις απογευματινές ώρες κυρίως, τα οποία έρχονταν τόσο με μοτοσυκλέτες αλλά και με αυτοκίνητα, τα στοιχεία των οποίων ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να διακριβωθούν λόγω της απόστασης.
Το απόγευμα της 20ής Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του δράστη όπου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
· Κοκαΐνη βάρους 21,2 γραμμαρίων
·Κάνναβη βάρους 170 γραμμαρίων
·5 φαρμακευτικά σκευάσματα-δισκία
·Ζυγαριά ακριβείας
· Κινητό τηλέφωνο
· 360 ευρώ
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα.
Απολογούμενος ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων ότι οι ναρκωτικές ουσίες που ανευρέθηκαν, προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση, καθώς τυγχάνει μόνιμος και χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών στα τελευταία 15 χρόνια και δεν δύναται με ιδίες δυνάμεις να αποβάλει την έξη του στη χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Υποστήριξε ότι έδωσε ελάχιστη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης στον ημεδαπό για να επιβιώσει καθώς έχει πολλά έξοδα και δυστυχώς καταναλώνει τον μισθό του στα ναρκωτικά, όντας χρόνια εξαρτημένος.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο κ. Αχιλλέας Δασκαλάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου