Τοπικές Ειδήσεις

Αλέξανδρος Κολιάδης: Εκανα μια λαϊκή εκτίμηση για την απόφαση του ΣτΕ!!!

• Θεωρεί ότι ήταν αδικαιολόγητος ο ντόρος για μία… άστοχη δήλωση • Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δικηγόρος

Πολλαπλώς εκτεθειμένος παραμένει μετά και τις νέες ραδιοφωνικές του δηλώσεις χθες στο «Ράδιο Κόσμος» ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, που επεδίωξε να καθαρίσει το τοπίο μετά την «σκόνη» που ο ίδιος σήκωσε δια του ραδιοσταθμού της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου για την έκδοση και την ημερομηνία καθαρογραφής της αποφάσεως του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των αναιρέσεων που άσκησαν οι κ.κ. Αντώνης Καμπουράκης και ο ίδιος, κατά της υπ’ αριθμ. Α41/2024 απόφασης του 2ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία εκλογικών διαφορών).
Ο κ. Κολιάδης χθες εκτίμησε μάλιστα ότι… «όλος αυτός ο ντόρος έγινε γιατί έκανα μία άστοχη δήλωση» και επεδίωξε να πείσει ότι τα όσα είπε αποτελούσαν μια εκτίμηση αν και η βεβαιότητα με την οποία αναφέρθηκε στην ΕΡΑ δεν χωρεί παρερμηνείες από πλευράς των ακροατών.
Ο κ. Κολιάδης, παρά την προσπάθεια που καταβάλλει να δικαιολογήσει πλέον τα αδικαιολόγητα, είναι αδύνατον να εξηγήσει γιατί προανήγγειλε την έκδοση της αποφάσεως του ΣτΕ, πριν διασκεφθεί το Tμήμα με την συμμετοχή μόνο 7 δικαστών και όχι γραμματέως, αλλά και ότι η απόφαση είναι στο στάδιο της καθαρογραφής.
Σημειώνεται ότι στην πλατφόρμα που έχουν πρόσβαση οι συνήγοροι των «αντιδίκων» μερών στην επίμαχη σοβαρή ένδικη διαφορά δεν απεικονίζεται ακόμη καμία εξέλιξη από την ημέρα της εκδίκασης της υποθέσεως.
Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Διομήδης Κυριλλόπουλος κατέστησε εγγράφως σαφές ότι:
-Η υπόθεση τελεί υπό διάσκεψη.
-Οτι οι δηλώσεις του δημάρχου Ρόδου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη είναι «απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες».
-Και ότι ο δήμαρχος Ρόδου έχει την απόλυτη ευθύνη για τα όσα δήλωσε.
Ο δήμαρχος είχε δηλώσει μετά από ερώτηση δημοσιογράφου ότι «η απόφαση έχει βγει και καθαρογράφεται και νομίζω εντός ημερών, το πολύ μια δύο εβδομάδες θα έχουμε και το οριστικό αποτέλεσμα. Εκεί περιμένουμε λοιπόν το Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφασίσει να δούμε τι αναφέρει ακριβώς η απόφαση».
Χθες στο ραδιόφωνο «Κόσμος» η συζήτηση με τον δημοσιογράφο επί του προκειμένου είναι η ακόλουθη:
«Λοΐζος Λοΐζος: Για το θέμα που έχει προκύψει με το ΣτΕ την τελευταία εβδομάδα. Δεν είναι ό,τι καλύτερο πιστεύω και για σας να βγαίνει μία ανακοίνωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας που να λέει ότι είναι ψευδείς οι δηλώσεις σας. Θα ήθελα να δώσετε την απάντηση από την πλευρά σας. Ήταν μία ατυχής στιγμή;
Αλέξανδρος Κολιάδης: Κύριε Λοΐζο, σας ακούω με προσοχή, σας ακούω και τις προηγούμενες μέρες με τους συνεργάτες σας και τους συνομιλητές σας. Πείτε μου ειλικρινά, εσείς πώς με ακούσατε όταν συνομίλησα με την συνάδελφο σας;
Λ.Λ. Πώς σας άκουσα;
Α.Κ. Με ακούσατε να μιλάω και να λέω πως γνωρίζω την απόφαση ή ότι ξέρω ποιο είναι το αποτέλεσμα;
Λ.Λ.: Εντάξει, είπατε ότι καθαρογράφεται αυτή την περίοδο. Εγώ να σας πω δείχνω και μία ανοχή στα λόγια του καθενός, υποθέτω «ότι μπορεί να καθαρογράφεται ή ότι ένας συνεργάτης μου νομικός, μου είπε ότι καθαρογράφεται και εγώ το μετέφερα»…
Α. Κ.: Έχετε απαντήσει ήδη. Όλος ο ντόρος που έγινε…
Λ.Λ.: Εσείς όμως το είπατε γιατί είχατε κάποια πληροφόρηση εκ των έσω;
Α.Κ.: Όπως το είπατε κι εσείς.
Λ.Λ.: Δηλ. το είπατε με μία απλή ας το πούμε…
Α.Κ.: Όπως το είπατε κι εσείς. Ακριβώς…
Λ.Λ.: Το είπατε με μία «επιπολαιότητα» λόγου ας το πούμε απλά;
Α.Κ.: Δεν θα μιλούσα με επιπολαιότητα.
Λ.Λ.: Αλλά;
Α.Κ.: Η εκδίκαση έγινε μέσα Ιουνίου, όπως και για τους έκπτωτους μου είχαν πει ότι σε 15 με 20 μέρες ή σε ένα μήνα θα βγει το αποτέλεσμα, όχι από το ΣτΕ. Δικηγόροι, άνθρωποι που γνωρίζουν, άνθρωποι της αγοράς, ανθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο, εγώ δεν είμαι δικηγόρος.
Μία λαϊκή εκτίμηση κάνω, ότι η απόφαση της δίκης του Ιουνίου ακόμη συζητιέται και όπου να’ ναι θα ανακοινωθεί. Δηλαδή εγώ οφείλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που διόρθωσαν τη δική μου απλή λαϊκή εκτίμηση και ότι η απόφαση της δίκης του Ιουνίου ακόμη συζητιέται και όπου να’ ναι θα ανακοινωθεί.

Μας έδωσαν μία χρήσιμη πληροφορία την οποία δεν θα μπορούσαμε να έχουμε με κανέναν τρόπο εμείς. Αλλά μία πληροφορία την πήραμε από τον Πρόεδρο πολύ σωστή. Εγώ δεν είμαι δικηγόρος και ούτε γνωρίζω τις διαδικασίες του ανώτατου δικαστηρίου. Εκτιμώ όμως ότι σύμφωνα και με την κοινή πρακτική, την κοινή λογική όπως θα έκανε κι ένας απλός πολίτης… Τώρα ξέρουμε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση και φυσικά δεν έχει γραφτεί. Άρα τι έχουμε να κάνουμε; Να περιμένουμε.. Πότε θα βγει; Αυτό που εκτίμησα εγώ, σε μια βδομάδα, 10 μέρες, σε δύο εβδομάδες; Δεν ξέρω ποια είναι η απόφαση, αναμένουμε με αγωνία. Ναι, έχω αγωνία. Δε σας το κρύβω. Όταν εγώ όλο το καλοκαίρι το πέρασα και άκουγα από την άλλη πλευρά να μου λένε ότι την Παρασκευή βγαίνει και πάτε σπίτια σας κι επιστρέφουμε… Εδώ τα άκουγαν οι δημοτικοί υπάλληλοι, είχανε τηλεφωνικές επικοινωνίες που τους έλεγαν την Παρασκευή ερχόμαστε… Και τι έκαναν εκεί;
Εκτίμηση δεν έκαναν; Είναι μία εκτίμηση. Έχω καμία πληροφορία; Όχι κύριε Λοΐζο. Εγώ ο Αλέξανδρος Κολιάδης δεν έχω τέτοια πρόσβαση. Ρωτήθηκα για το θέμα και απλά διατύπωσα τη βεβαιότητα ότι θα έχει σχηματιστεί κρίση. Δεν έχει σχηματιστεί κρίση. Πολύ ωραία, θα περιμένουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω.
Αλλά ειλικρινά με προβληματίζει και με αυτό τελειώνω κ. Λοΐζο, το γεγονός ότι όλος αυτός ο ντόρος έγινε γιατί έκανα μία άστοχη δήλωση. Πολύ ωραία το ξανανεβάσαμε, εγώ ο ίδιος, για να το ακούσουμε κι εμείς και οι υπόλοιποι πολίτες αν πραγματικά εγώ έχω αναφερθεί στην απόφαση και ποιο είναι το αποτέλεσμα».

Ανακοίνωση της παράταξης “Με Δύναμη για τη Ρόδο”

«Ουδεμία απόφαση έχει εκδοθεί, επί της αναφερόμενης στην εν λόγω επιστολή υπόθεσης. Η υπόθεση τελεί υπό διάσκεψη και ουδεμία σχετική διαρροή έχει λάβει από το Δικαστήριο».

Αυτή είναι η ρητή και κατηγορηματική απάντηση του Προέδρου του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχετικό ερώτημα που απευθύναμε μετά τις γνωστές δηλώσεις του κ. Κολιάδη.

Δηλώσεις που μάλιστα επιβεβαίωσε και ραδιοφωνικός σταθμός:

https://realvoice995.gr/aperrifthi-apo-to-ste-i-enstasi-tou-antoni-kabouraki/

Ο σεβασμός στους Θεσμούς και στη Δικαιοσύνη αποτελεί υποχρέωση όλων των πολιτών, που λειτουργούν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Μπορούμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις, ακόμα και συμφέροντα, οφείλουμε όμως να λειτουργούμε με κανόνες και να έχουμε όρια που επιτάσσουν οι νόμοι, αλλά και η δεοντολογία στο δημόσιο λόγο μας.

Πόσο δε μάλλον, εάν αυτός ο λόγος εκφέρεται από αιρετούς με θεσμικό ρόλο.

Από το Γραφείο Τύπου  της Δημοτικής Παράταξης “Με Δύναμη για τη Ρόδο”

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου