Αθλητικά

“Λύγισε” στα πέναλτι ο Διαγόρας!

Άτυχος και φέτος ο Διαγόρας… Οι «κυανέρυθροι» έχασαν με 4-3 στη «ρωσική πέναλτι» από την Καλλιθέα (κανονικός αγώνας και παράταση έληξαν 0-0), με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το εισιτήριο της πρόκρισης για την 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στην παράταση δεν σημειώθηκε κάποιο γκολ, με τον «γηραιό» να κοιτάζει στα μάτια την Καλλιθέα. Η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ο Διαγόρας στάθηκε εξαιρετικά στα αμυντικά του καθήκοντα. Στη διαδικασία των πέναλτι, αν και η Καλλιθέα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (αστόχησε ο Ματίγια), πήρε την πρόκριση, αφού ο Γκέλιος κέρδισε τους Μανιά (αστόχησε ξανά σε πέναλτι, όπως και στην Κόρινθο) και Παπαδόπουλο.
ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2’: Κάθετη σέντρα του Βαλμπουενά, ο Λουκίνας προσπάθησε με τακουνάκι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα χωρίς να τα καταφέρει
16’: Ωραία συνεργασία σε εκτέλεση φάουλ της Καλλιθέας του Βαλμπουενά, η μπάλα έφτασε στον Ντιαγέ, του οποίου το τελείωμα όμως ήταν απελπιστικά άστοχο.
35’: Επικίνδυνη σέντρα του Βασιλογιάννη, η μπάλα στην αγκαλιά του Τσιλιγγίρη
40’: Ακυρώνεται γκολ του Σαπουντζή ως οφσάιντ… Μετά από κάθετη πάσα του Λιούμη, ο Σαπουντζής πρόλαβε τον Γκέλιο, ωστόσο ακυρώθηκε σωστά το γκολ, αφού ο παίκτης του Διαγόρα ήταν εκτεθειμένος
42’: Σέντρα του Βασιλογιάννη, γυριστό σουτ του εξαιρετικού Βαλμπουενά, η μπάλα έφυγε άουτ
59’: Εκτέλεση φάουλ του Σαπουντζή, κεφαλιά του Λιούμη η μπάλα έφυγε άουτ
62’: Μεγάλη ευκαιρία με τον Σοϊρι, αφού αμαρκάριστος από καλή θέση, δεν βρήκε τη μπάλα όπως ήθελε και έφυγε άουτ.
66’: Κόρνερ του Βαλμπουενά, η κεφαλιά του Τσιβελεκίδη δεν ανησύχησε τον Τσιλιγγίρη
79’: Επικίνδυνο γέμισμα του Άντο, αδράνεια της άμυνας του Διαγόρα, ο Τσιλιγγίρης απομάκρυνε σε κόρνερ
84’: Ωραίο πλασέ του Ουλντρίκις, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τσιλιγγίρης
90+’ Σουτ του Τζάνι μπλόκαρε ο Τσιλιγγίρης
ΠΑΡΑΤΑΣΗ
95’: Συρτό σουτ του Νίκολιτς, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γκέλιου
101’: Τεράστια ευκαιρία για την Καλλιθέα… Η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Ουλντρίκις, ο οποίος με τακουνάκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιλιγγίρη, που απέκρουσε πάνω στη γραμμή.
105+: Μεγάλη ευκαιρία για τον Διαγόρα… Σέντρα-σουτ του Παπαδόπουλου, η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Γκέλιου.
113’: Φάουλ του Τσιαντούλα, απομάκρυναν σε κόρνερ
118’: Σου του Τζάνι μπλόκαρε στην γωνία του σταθερά ο Τσιλιγγίρης
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Δημητρίου (Γ.Σ. Διαγόρας) 1-0
Ματίγια (Καλλιθέα) απέκρουσε ο Τσιλιγγίρης
Μανωλάκης (Γ.Σ. Διαγόρας) 2-0
Ντέμετριους (Καλλιθέα) 2-1
Μανιάς (Γ.Σ. Διαγόρας) απέκρουσε ο Γκέλιος
Ουλντρίκις (Καλλιθέα) 2-2
Τσιαντούλας (Γ.Σ. Διαγόρας) 3-2
Τζάνι (Καλλιθέα) 3-3
Παπαδόπουλος (Γ.Σ. Διαγόρας ) απέκρουσε ο Γκέλιος
Μερκάτι (Καλλιθέα) 3-4

Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Θωμάς Γράφας): Τσιλιγγίρης, Δημητρίου, Γαρουφαλιάς (60’ Τσιαντούλας), Άντο (60’ Παπαδόπουλος), Λιούμης (73’ Μανιάς), Κοκκίνης, Κατσουλίδης (55’ Νικόλης), Μπρέγκου (98’ Δημόπουλος), Σαπουντζής (73’ Αγουάδο), Σταματούλλας, Μανωλάκης.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μάσιμο Ντονάτι): Γκέλιος, Ρομάο, Βασιλογιάννης (81’ Νίκολιτς), Καινούργιος, Ματίγια, Ντιαγέ, Σοϊρι (67’ Τζάνι), Λουκίνας (88’ Ντεμέτριους), Βαλμπουενά (67’ Ουλντρίκις), Τσιβελεκίδης (81’ Χάνουσεκ), Ματίγιεβιτς (106′ Μερκάτι)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου