Τοπικές Ειδήσεις

Πρόταση της Μίκας Ιατρίδη, για την ενίσχυση των υποδομών ύδρευσης, άρδευσης και των «πράσινων» μονάδων αφαλάτ

Στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο  «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συμπληρωματικές διατάξεις» παρενέβη με ομιλία της, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. επισήμανε, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι με το νομοσχέδιο προβλέπεται ψήφιση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 900.000.000 ευρώ.

Με δεδομένο ότι από αυτό το ποσό, τα 600.000.000 ευρώ προβλέπονται για την ενίσχυση του εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την αντιμετώπιση αναγκών από τα νέα μέτρα για την ανακούφιση πολιτών, επιχειρήσεων που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές και την υποστήριξη των σχετικών υποδομών η Μίκα Ιατρίδη πρότεινε να ληφθεί και ειδική μέριμνα για τις νησιωτικές περιοχές, στα Δωδεκάνησα και αλλού, κυρίως σε ότι αφορά ζητήματα υδροδότησης, κατασκευής αντίστοιχων υδρευτικών και αρδευτικών έργων και, μια και η πράσινη μετάβαση είναι βασικός στόχος, επενδύσεις σε νέες, «πράσινης τεχνολογίας», μονάδες αφαλάτωσης.

Τέλος, η Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στη διάταξη τροπολογίας του νομοσχεδίου με την οποία απαλλάσσονται αναδρομικά από το 2020 από τον ειδικό φόρο και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης  τα σκάφη αναψυχής κάτω των 7 μέτρων σημειώνοντας ότι «είναι ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει τους νησιώτες και είχα θέσει τόσο εγώ προσωπικά όσο και άλλοι συνάδελφοί μου Βουλευτές της Ν.Δ., και χαίρομαι που υλοποιείται. Είναι ένα ακόμα ξεκάθαρο δείγμα γραφής αυτής της Κυβέρνησης και των βουλευτών που τη στηρίζουμε ότι είμαστε κοντά στην κοινωνία, κοντά στους νησιώτες και τα δίκαια αιτήματά τους».

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου