Τοπικές Ειδήσεις

ΔΙΟΔΟΣ: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της Ρόδου

Στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Πρόληψης «Δίοδος» για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, που αφορούν στην εκπαιδευτική κοινότητα, ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων Α΄βάθμιας και Β’βάθμιας του νησιού που επιθυμούν την υλοποίηση δράσεων στα σχολεία τους. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης με στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και την οργάνωση των δράσεων.

Δράσεις που απευθύνονται σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και στοχεύουν στην εκπαίδευση και ενδυνάμωση τους σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των φετινών δράσεων προβλέπονται παρεμβάσεις – προγράμματα (5 συναντήσεων ανά τμήμα), καθώς και δράσεις επιμόρφωσης – ενδυνάμωσης για τους εκπαιδευτικούς και ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια για τους γονείς.

Στόχος μας είναι με τη νέα σχολική χρονιά, τόσο η ολιστική προσέγγιση των σχολικών μονάδων, όσο και οι μεγαλύτερες σε διάρκεια δράσεις με τους μαθητές, να δώσουν πιο ουσιαστικά αποτελέσματα στην Πρόληψη.

Τα θέματα των προγραμμάτων αφορούν στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της αυτογνωσίας, τις  διαφυλικές σχέσεις, την υποστήριξη στη μετάβαση από την Α΄βάθμια στην Β΄βάθμια, τη διαχείριση στρεσογόνων καταστάσεων όπως οι Πανελλήνιες, την πρόληψη των εξαρτήσεων κ.α.

Ευχόμαστε σε όλους μια δημιουργική χρονιά με πολλή έμπνευση και γόνιμες συνεργασίες.

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου