Αθλητικά

Οι εκπρόσωποι ποδηλασίας και τριάθλου στα σχολεία

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι εκπρόσωποι των αναγνωρισμένων αθλητικών Ομοσπονδιών και Φορέων, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα εισόδου στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας για το σχολικό έτος 2024 – 2025 για την καλλιέργεια των αθλημάτων της ποδηλασίας και του τριάθλου.
Οι εκπρόσωποι για το άθλημα της ποδηλασίας είναι συνολικά 50 για όλη τη χώρα, με τους 5 εξ αυτών να είναι για την περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου. Για το άθλημα του τριάθλου, οι εκπρόσωποι σε όλη τη χώρα είναι 26, με την Ταμάρα- Μαρία Τουμπαζή να αποτελεί τη μόνη εκπρόσωπο σε όλη την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Αναλυτικά οι εκπρόσωποι στην περιοχής μας είναι οι ακόλουθοι:
Ποδηλασία
Ο Κυριάκος Παπασταματάκης, πιστοποιημένος προπονητής με περιεχόμενο: Ενημέρωση μαθητών για τα οφέλη χρήσης ποδηλάτου.
Η Δήμητρα Πατάπη, διακριθείσα αθλήτρια με περιεχόμενο: Αύξηση του ενδιαφέροντος για το ποδήλατο στις νεαρές ηλικίες.
Ο Σάββας Πότσος, γυμναστής και πιστοποιημένος προπονητής με περιεχόμενο: Προώθηση αξιών, απόκτηση γνώσεων, γνωριμία των μαθητών με την ιστορία, τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς της ποδηλασίας.
Η Ταμάρα- Μαρία Τουμπαζή, πιστοποιημένη προπονήτρια με περιεχόμενο: Ιστορία, τρόπος διεξαγωγής και κανονισμοί του αθλήματος, προώθηση των αξιών και γνώσεων που πηγάζουν από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Η Ελένη- Μιχαλίτσα Τσαβαρή, πιστοποιημένη προπονήτρια με περιεχόμενο: Φυσική αγωγή και ποδηλασία.
Τρίαθλο
Η Ταμάρα- Μαρία Τουμπαζή, πιστοποιημένη προπονήτρια με περιεχόμενο: Παρουσίαση του αθλήματος του τριάθλου αναφέροντας τις διαφοροποιήσεις του από τα επιμέρους αθλήματα που το απαρτίζουν. Επίδειξη των αλλαγών και του απαιτούμενου εξοπλισμού με την προσκόμιση, σε κάθε σχολείο, του ατομικού αθλητικού εξοπλισμού και προβολή κατάλληλου οπτικοακοακουστικού υλικού (προβολή video και φωτογραφιών).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου