Τοπικές Ειδήσεις

Atrium Hotels & Resorts – Πανελλήνια πρωτιά για την εκπαίδευση και εξέλιξη των εργαζομένων

Με μια εντυπωσιακή τελετή και πλήθος παρευρισκόμενων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, η απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ‘VET Excellence Awards Greece 2024′ στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Ο εν λόγω διαγωνισμός διεξήχθη φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κατόπιν πρωτοβουλίας και συνεργασίας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Η βράβευση των επιχειρήσεων είχε ως στόχο να προβάλλει και να αναδείξει τις επιχειρήσεις εκείνες που επενδύουν στην κατάρτιση νέων εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων μαθητείας, υποστηρίζοντας και προωθώντας έμπρακτα το θεσμό της μαθητείας στη χώρα μας.

Ανάμεσα στους διακριθέντες ήταν ο Όμιλος Atrium Hotels & Resorts, στην κατηγορία Επιχείρηση – Πειραματικές – Επαγγελματικές Σχολές στην Ελλάδα. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Ευάγγελος Καλοκάσης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου Atrium Hotels & Resorts, το οποίο απένειμε ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.). Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Executive Chef του Atrium Platinum κ. Μιχαήλ Γιαλούσης,  αναδείχτηκε στους τρεις φιναλίστ για τη διεκδίκηση του βραβείου Εκπαιδευτές – Πειραματικές – Επαγγελματικές Σχολές στην Ελλάδα.

Απονομή βραβείου, κ. Ευάγγελος Καλοκάσης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου Atrium Hotels & Resorts, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.)

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 123 επιχειρήσεις από τον κλάδο του Τουρισμού. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από ειδική επιτροπή καθώς και από τους ίδιους τους σπουδαστές και αφορούσε προγράμματα μαθητείας για την περίοδο 2022-2024. Τα κριτήρια ήταν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

1. Η διάρκεια συνεργασίας με τις εκπαιδευτικές δομές.

2. Ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων μαθητείας.

3. Ο αριθμός των συμβάσεων μαθητείας που ολοκληρώθηκαν χωρίς διακοπή.

4. Ο αριθμός των μαθητευόμενων που παρέμειναν στην επιχείρηση μετά την αποφοίτησή τους.

5. Η χρήση νέων τεχνολογιών και εξοπλισμού από τις επιχειρήσεις με τις οποίες εκπαιδεύονται οι μαθητές,  κ.ά..

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να βλέπουμε επιχειρήσεις από το νησί μας να διακρίνονται σε υψηλού επιπέδου διαγωνισμούς επαγγελματικής εκπαίδευσης, επιβεβαιώνοντας πως η Ρόδος δεν αποτελεί απλά έναν ονειρεμένο προορισμό για τους χιλιάδες τουρίστες που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο, αλλά και έναν τόπο επαγγελματικής εξέλιξης και κατάρτισης νέων στον ταχέως αναπτυσσόμενο τουριστικό κλάδο.

Οι διακριθέντες του διαγωνισμού.Βραβεία ‘VET Excellence Awards Greece 2024’

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου