Πολιτιστικά

Εορτασμός Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στο 7ο Γυμνάσιο Ρόδου

Tην Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 μαθητές και  μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν  σε εκδήλωση  αφιερωμένη   στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών. Αρχικά, η κα Φιλία Παπασάββα, υπεύθυνη του Κέντρου Πληροφόρησης  Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ. μίλησε  στους/-τις  μαθητές/-τριες  για την αξία της γλωσσικής πολυμορφίας και τους λόγους της καθιέρωσης αυτού του εορτασμού με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη συνέχεια τα παιδιά, σε ομάδες,  έπαιξαν  ψηφιακό παιχνίδι, αξιοποιώντας τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές του σχολείου, tablets. Το παιχνίδι  δημιουργήθηκε  από  εκπαιδευτικούς του σχολείου σε πλατφόρμα ψηφιακών παιχνιδιών,   με ερωτήσεις γνώσεων κλειστού τύπου, αλλά και αποστολές στο χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης ,  πάνω σε θέματα για τη γλώσσα.

Ευχαριστίες οφείλονται σε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς,  στη διεύθυνση του σχολείου για την υποστήριξη, καθώς και  στην ομάδα εκπαιδευτικών που προετοίμασε τη γιορτή, καθηγήτριες ξένων γλωσσών και φιλολόγους, Μαρία Δεληγιάννη,  Φωτεινή Καλλιαντέρη,  Αναστασία Νιωτάκη,  Ξανθή Τσιάμη, Γεωργία Κοντού, Αναστασία – Δικαία Νταμπαντζή, Λουκία Ορφανού, όπως και  στην  καθηγήτρια Πληροφορικής Ειρήνη Χατζηνικήτα. Ευχαριστούμε ακόμα,  την κα Φιλία Παπασάββα για την παρουσίαση του θέματος του εορτασμού και για τα δωράκια, όπως επίσης και  τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τα κεράσματα στα παιδιά.  Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο στις μαθήτριες και στους μαθητές του σχολείου μας!

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου