Τοπικές Ειδήσεις

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Δημοτικό Σχολείο Σορωνής

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο των δράσεων για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, το Σχολείο μας φιλοξένησε δυο εξαιρετικούς Έλληνες αθλητές, τον Νικόλα Κοντού και τον Παύλο Κριαρά.

Ο Νικόλας Κοντού είναι ένας διακεκριμένος αθλητής κολύμβησης με χρυσά και ασημένια μετάλλια σε Πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα κολύμβησης ΑμεΑ, με αποκορύφωμα την 5η θέση στην Παραολυμπιάδα του 2024 στο Παρίσι. Αποδεικνύοντας ότι όταν τραυματίστηκε σοβαρά, βυθιζόμενος κυριολεκτικά στο σκοτάδι, η δυνατή προσπάθεια προς την επιφάνεια και την επιτυχία, καταπολεμώντας όποιο φόβο για τις νέες συνθήκες ζωής του, ήταν μονόδρομος!

Ο Παύλος Κριαράς είναι πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ στον Κλασσικό Αθλητισμό, με σημαντικές επιτυχίες, τόσο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Δεύτερος και τρίτος στην Ολυμπιάδα Νέων, χάλκινος Βαλκανιονίκης και με χρυσές νίκες στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κ16, Κ18 και Κ20. Ένα πολύ υποσχόμενο μέλλον διαγράφεται μπροστά σε έναν αθλητή αγώνων.

Τους ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους, τις εμπειρίες που μοιράστηκαν με τους μαθητές μας απαντώντας σε πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Ευχόμαστε από καρδιάς ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ!

Πριν την επίσκεψη των αθλητών μας, οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων συζήτησαν για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες, παρακολούθησαν βίντεο και ζωγράφισαν.

Επιπλέον, τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης ανέλαβαν τον ρόλο δημοσιογράφου, ετοίμασαν ερωτήσεις για τον Παύλο Κριαρά στα Αγγλικά και του πήραν συνέντευξη εγκαινιάζοντας τον καινούργιο χώρο της βιβλιοθήκης του Σχολείου μας!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου