Τοπικές Ειδήσεις

Μοναδικός ήταν και φέτος στη Ρόδο ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

Όπως ακριβώς ταιριάζει σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, η Ρόδος γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.  Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά εξάλλου καθώς η Ρόδος εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα του τουρισμού και να αποτελεί αγαπημένο τόπο για εκατομμύρια επισκέπτες.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού για τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ήταν «Tourism and Peace», «τουρισμός και ειρήνη».  Ο τουρισμός προϋποθέτει ειρήνη και ασφάλεια. Μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο και να λειτουργήσει καταλυτικά για την προώθηση της ειρήνης και της κατανόησης μεταξύ των εθνών και των πολιτισμών καθώς μέσω αυτού, υποστηρίζονται οι διαδικασίες συμφιλίωσης.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2024 στη Ρόδο περιελάμβανε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με μία σπουδαία συναυλία και πλούσιες χορευτικές εκδηλώσεις στην πόλη της Ρόδου και σε πολλές δημοτικές ενότητες του νησιού.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η κορυφαία εκδήλωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, με τη διακεκριμένη συνθέτρια και βιολονίστα Ευανθία Ρεμπούτσικα που χάρισε, επί δύο και πλέον ώρες, αγαπημένες και τρυφερές μελωδίες, στο πλήθος κόσμου, κατοίκων και τουριστών, που κατέκλυσε στην πλατεία Δημαρχείου.

Η συμμετοχή του κόσμου το διήμερο των εκδηλώσεων για τη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2024 ήταν μεγάλη, τόσο την πρώτη ημέρα με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς σε όλη τη Ρόδο, από τα πολιτιστικά σωματεία του νησιού και με τους επισκέπτες της Ρόδου να απολαμβάνουν αυθεντική ελληνική μουσική και τραγούδια του τόπου μας, αλλά και να συμμετάσχουν στους παραδοσιακούς χορούς, όσο φυσικά και τη δεύτερη ημέρα  με τη συναυλία της κορυφαίας και διεθνούς φήμης συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα, που καθήλωσε κυριολεκτικά Έλληνες και ξένους με τις μελωδίες της σε μια πραγματική μυσταγωγική βραδιά.

Μια μεγάλη γιορτή ήταν κατά κοινή ομολογία και ο φετινός εορτασμός  της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού από τον Δήμο Ρόδου, στην οποία συνέβαλαν, υπό την αιγίδα φυσικά της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου, φορείς του Δήμου Ρόδου, όπως η Διεύθυνση Πολιτισμού (ΔΟΠΑΡ), ΠΡΟΤΟΥΡ και δημοτικές ενότητες, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Είναι γεγονός  ότι το αποτέλεσμα δικαίωσε τόσο τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Τόππο όσο και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού με την εμπειρία και την πείρα ετών που διαθέτουν, αλλά και με την αγαστή συνεργασία τους με τη Διεύθυνση Πολιτισμού και όλους τους παράγοντες του τουρισμού του τόπου.

«Η Ρόδος είναι γνωστή ανά την υφήλιο όχι μόνον ως τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, αλλά και ως τόπος με παράδοση στη φιλοξενία, στην ανεκτικότητα και την αποδοχή του διαφορετικού, στην πολιτιστική και πολιτισμική ποικιλότητα. Για εμάς τους Ροδίτες, η φιλοξενία είναι τρόπος ζωής  και γι αυτό το λόγο ο τουρισμός δεν αποτελεί απλά ένα οικονομικό μέγεθος. Για εμάς τους Ροδίτες, κάθε επισκέπτης μας είναι μοναδικός» υπογράμμισε  στο μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024 ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Γεώργιος Τόππος, με την υπερηφάνεια που νοιώθει φυσικά για το νησί και τους ανθρώπους του, για τον Δήμο Ρόδου και τους υπαλλήλους του, ένας εκ των κορυφαίων στελεχών της δημοτικής αρχής, όταν βλέπει τον κόσμο, κατοίκους και επισκέπτες,  να απολαμβάνει και να ζει την κάθε στιγμή της ξεχωριστής αυτής γιορτής.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη γιορτή. Φίλες και φίλοι της Ρόδου, κάτοικοι του νησιού, επισκέπτες, τουρίστες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Δημαρχείου, απολαμβάνοντας τους παραδοσιακούς ελληνικούς σκοπούς τη μία βραδιά και τις ξεχωριστές μελωδίες της κας Ρεμπούτσικα γεμάτες χρώματα και αρώματα, από την άλλη.

Οι επισκέπτες γιόρτασαν λοιπόν ένα διήμερο εκδηλώσεων σε μια  επιτυχημένη γιορτή που μόνον η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου ξέρει να διοργανώνει.

Πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις είχαμε επίσης και σε άλλες δημοτικές ενότητες της Ρόδου. Πλήθος τουριστών παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που είχαν παραδοσιακό άρωμα και φιλοξενήθηκαν στις κεντρικές πλατείες Ρόδου, Φαληρακίου, Αρχαγγέλου, , Θεολόγου και Λίνδου.

Παράλληλα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα και τοπικά ποτά, να γνωρίσουν παραδοσιακά ήθη και έθιμα του τόπου, αλλά και να χορέψουν τοπικούς χορούς.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου