Τοπικές Ειδήσεις

Με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ συναντήθηκε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου

Πραγματοποιήθηκε χθές, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 στα γραφεία της ΔΕΥΑΡ, συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Κώστα Σπανού και του προέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Σωτήρη Βαγιανού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα τιμολογιακής πολιτικής, για τις επαγγελματικές παροχές, αλλά και οι δυνατότητες ρύθμισης οφειλών που προσφέρει η εταιρία.

Διερευνήθηκαν τρόποι εξορθολογισμού των ανισοτήτων των χρεώσεων, αλλά και οι δυνατότητες ελάφρυνσης των βαρών των συνολικών χρεώσεων.

Διαπιστώθηκε η ανάγκη μείωσης του επιβαλλόμενου ΦΠΑ στο νερό, καθώς οι συντελεστές που επιβάλλονται είναι υψηλοί σε σχέση με άλλα μη βασικά αγαθά και συμφώνησαν για περαιτέρω δράσεις και συντονισμένες ενέργειες για την προώθηση του αιτήματος.

Κοινός τόπος επίσης ήταν και η αντίθεση και των δυο πλευρών, στο σχεδιασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την συνένωση των ΔΕΥΑ, καθώς αυτό αποτελεί ακόμη μια προσπάθεια συγκεντρωτισμού, δεν λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότας και στο σύνολο του δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου